Kiehl’s Avocado Eye Treatment 2

Ik had laatst weer last van eczeem onder mijn ogen en toen gebruikte ik even geen oogcrème, alleen de crème die mijn huisarts mij had voorgeschreven om te gebruiken. Toen mijn eczeem weer was verdwenen had ik last van een droge huid onder mijn ogen. Ik kreeg toen in de Kiehl’s winkel een sample van de Kiehl’s Avocado Eye treatment mee om te proberen. Het was echt een ruime sample, van oogcrème heb je natuurlijk maar weinig nodig en ik denk dat ik er wel zo’n anderhalve week mee gedaan heb.

Kiehl's Avocado Eye treatment

Door de dag heen moet ik mijn ogen steeds druppelen, soms wel meerdere keren per uur. Omdat te doen moet ik mijn onderste ooglid altijd een stukje naar beneden trekken. Je kunt je voorstellen dat de oogdruppels, waar altijd een beetje van achterblijft op je oogleden, al uitdrogend werken. Daarnaast is het ook niet echt bevorderlijk voor de toch al tere huid rond je ogen, als je de hele dag door steeds aan je oogleden moet zitten.

Kiehl's Avocado Eye treatment

Kiehl’s zegt zelf het volgende over de ingrediënten in de Avocado Eye Treatment:

  • De avocado-olie die wordt verkregen uit de vrucht van een boom uit tropisch Amerika, is een moisturizer die rijk is aan vetzuren. Avocado-olie staat bekend als de meest vochtinbrengende olie onder de vruchtoliën. De olie is ook een natuurlijke bron van aminozuurproteïnen, vitamine A, D en E, en van kalium. Helpt de hydrolipidische laag van de huid te reconstrueren.
  • Bètacaroteen is een natuurlijke antioxidant met beschermende eigenschappen. Het is te vinden is in oranje en rode groenten, zoals wortels. Het wordt gebruikt in de productie van vitamine A en geeft een oranje kleur, wanneer het wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten.
  • Karitéboter is een natuurlijk vet dat wordt verkregen uit de vrucht van de Afrikaanse boom “karité” en wordt veel gebruikt in lotions en reinigingsproducten vanwege haar vochtinbrengende eigenschappen. Beschermt tegen uitdroging en versoepelt de droge huid.

Kiehl's Avocado Eye treatment

Wat mij gelijk opviel in de periode dat ik de Avocado Eye treatment gebruikte is dat mijn oogleden zo goed gevoed aanvoelden. Toen mijn sample op was heb ik ook meteen een volle verpakking gekocht. Het is wel een basic oogcrème, eigenlijk vergelijkbaar met de Kiehl’s Ultra Facial Cream waar ik laatst een review over schreef. Hij voedt heel erg goed maar is verder niet echt gericht op donkere kringen en fijne lijntjes bestrijden.

Kiehl's Avocado Eye treatment

Op de foto hierboven kan je misschien ook al een beetje zien dat het echt een rijke crème is die lekker vol is. Perfect voor als je net als ik last hebt van droge huid rond je ogen. Ik breng de crème aan door het met mijn ringvinger een kloppende beweging te maken, over mijn gehele oogkasbot.

De Kiehl’s Avocado Eye treatment is te koop in twee verpakkingen. Ik heb de verpakking van 14 ml en die kost €25. Er is ook een verpakking van 28 ml en daarvoor betaal je €41. In verhouding is de grote verpakking wel een stuk goedkoper. Maar ik gebruik de crème meestal alleen in de ochtend, ‘s avonds gebruik ik vaak een speciaal oogserum die ook al voedend genoeg is. Als ik merk dat ik ‘s avonds nog wat extra voeding nodig heb dan breng ik de Avocado Eye treatment nog wel over mijn serum aan. Omdat er op de verpakking staat dat de crème 6 maanden goed blijft vond ik 28 ml een beetje veel want ik doe echt lang met oogcrème.