Huidverzorging en make-up praatjes.. 3

Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ging eigenlijk mijn eerste echte make-up en foundations pas kopen toen ik ongeveer 18/19 was. Daarvoor gebruikte ik amper foundation, of ik gebruikte af en toe wat van mijn moeder. Mascara kocht ik dan wel en ik had nog wel wat oogpotloden hier en daar liggen, maar al die tijd heb ik volgens mij niet meer gebruikt dan mijn ene blush van Bourjois en mascara. Ik kocht dezelfde mascara als mijn ene beste vriendin en dezelfde blush als die van mijn andere vriendin. Op onze gezichten gebruikten we geen dagcreme maar heel simpel Nivea bodymilk! Als ik er aan terug denk moet ik zo erg lachen! Het is wel erg grappig dat ik toen pas mijn echte make-up ging kopen. Daarvoor vond ik make-up altijd wel interessant, maar ik gebruikte gewoon de dingen van mijn moeder. En mijn eigen geld gebruikte ik voor schoenen, tassen, kleren etc. Dus ik begon toch best wel erg laat! Tijdens mijn puberteit was ik onzeker en keek ik altijd zo op naar de prachtige egale huidjes bij de make-up counters. Dat waren de perfecte meisjes in mijn ogen toen. Mijn huid was helemaal niet egaal destijds, ik had pukkeltjes en onzuiverheden to the max! Sinds ik dagelijks mijn huid begon te verzorgen, begon ik al langzamerhand verschil te merken.

Shoplog

Ook al heb ik me al die jaren daarvoor behoorlijk rebels gedragen op gebied van huidverzorging, ik heb wel van mijn moeder meegekregen dat je huidverzorging heel erg belangrijk is. Als je jong bent heeft je huid ook niet heel veel nodig, want met goed reinigen en hydrateren kom je al een heel eind. Zal ik nog iets bekennen? Ik heb nooit echt gebruik gemaakt van de milk en tonic methode. Het heeft nooit in mijn dagelijkse routine gezeten. Ik kan me herinneren dat ik ooit Nivea producten had, maar het was het echt niks voor mij. Ik gebruikte dan toch de make-up remover van Annayake van mijn moeder en haar schuimende reiniger. Haar make-up remover was een soort gel en dat veranderde in een olie in mijn handen en daarmee kon ik alle make-up losweken. Dat spoelde ik af en daarna gebruikte ik nog een schuimende reiniger. Geen gedoe met watjes die mijn huid irriteerden of tonic die op mijn huid brandde. Ik ben dus van huis uit gewend om in 2 stappen te werken en 2 aparte producten te gebruiken om te reinigen. Eerst make-up verwijderen en daarna mijn gezicht reinigen. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat veel vrouwen hun make-up verwijderen met hun reiniger die ik als tweede stap zou gebruiken. Ik heb niet het idee dat mijn huid goed schoon is als ik het met alleen een milk reinig en daarna een tonic. Sinds ik oliereinigers als die van MAC, Bobbi Brown en Shu Uemura heb ontdekt moet ik toegeven dat ik na de oliereiniger niet altijd een facewash gebruik, omdat mijn huid dan al echt schoon aanvoelt. Sinds ik de Clarisonic Mia2 heb reinig ik wel nog een keer na en dan merk ik dat mijn oliereiniger toch niet altijd even schoon is.

clarisonic neus

Ik vind huidverzorging dus wel echt heel erg belangrijk en vooral bepalend voor hoe mijn make-up eruit ziet. Wat betreft reinigen vind ik het heel belangrijk dat ik een product gebruik die speciaal bedoeld is voor het verwijderen van make-up en wat betreft verzorging moet ik in ieder geval mijn gezicht in de ochtend met een facewash gewassen hebben en minstens een dagcrème en oogcrème voordat ik mijn make-up aanbreng.

Ik ben oprecht benieuwd hoe belangrijk jullie huidverzorging vinden en hoe jullie reinigen! Is milk en tonic bijvoorbeeld voldoende? Of alleen met een doekje make-up eraf, crème erop, ‘s ochtends wassen met water en dan weer make-up erop? Of hebben jullie echt een uitgebreid ritueel?