Hermes – Eau des Merveilles review 1

Eau des Merveilles van Hermes was voor mij liefde op het eerste gezicht, het verveelt niet en blijft elke keer dat ik het ruik nog even magisch en even mooi. Elke keer heb ik kriebels in mijn buik, want zo waanzinnig mooi vind ik deze geur. Ik ken namelijk niks wat hier op lijkt. Serena van Beautylab schreef eerder over deze geur in 2012, ik was toen ook al verliefd op Eau Des Merveilles en het is me altijd bijgebleven hoe goed ik vond dat zij de geur had omschreven.

Eau de merveilles hermes

Eau des Merveilles betekent iets als water van wonderen of schoonheden. De website van Hermes omschrijft deze geur als een betoverend parfum dat de geest van het bos, het geheugen van de oceanen en de pracht van een gesternte in zich draagt.

Eau des Merveilles is in 2004 gelanceerd en gecreëerd door Natalie Feisthauer and Ralf Schwieger. Ik heb het even opgezocht, maar ik herken geen andere geuren die deze neuzen gemaakt hebben, behalve Baby Doll van YSL door Ralf Schwieger. Soms kijk ik namelijk of ik andere geuren van neuzen ook ken. De Hermes website omschrijft verder geen geurnoten, dus ik ben op zoek gegaan en in dit artikel (Olfactoria’s Travels) staat dat de geur om de volgende geurnoten draait:

Notes of elemi, bitter orange, Italian lemon, Indonesian pepper, pink pepper, ambergris accord, oak, cedar, vetiver, balsam of Peru and tears of Siam.

Eau de Merveilles zijkant

Ik vind Eau de Merveilles een en al warmte, zachtheid en comforting. De geur wordt omschreven als Amber – Woody en dat is het ook helemaal. Dat houtachtige zorgt er ook voor dat het iets mannelijks heeft, maar niet te. Hoewel het een damesgeur is, denk ik dat mannen het net zo goed zouden kunnen dragen. Kan prima door als een unisex. Verder vind ik de geur ook niet fris citrusachtig, bloemig, fruitig of zoet. Het is niet de geur die je draagt om iemand te verleiden, maar wel een geur die je graag bij je draagt op een koude, gure winterse dag en dan wegduikt in je sjaal. Of op de bank met je geliefde om een filmpje te kijken met een kopje thee en koekjes. Ik voeg trouwens hieronder de woorden van Serena van Beautylab. Ik merk dat ik namelijk vrijwel hetzelfde gevoel heb bij deze geur, maar dan weet je dat ik me bij haar aansluit qua beleving van de geur.

Het is een ‘romige’ geur, zacht en poederig, groen, warm, vertrouwd, houtachtig, balsem-achtig, ergens een beetje zoutig, kruidig en ergens toch ook wel fris door de sinaasappels en citroenen. Verslavend en heerlijk.(Serena, Beautylab.nl, 2012)

Juist ja! Alle woorden die ze omschrijft passen bij deze geur. Het is inderdaad ook verslavend en echt heerlijk! Ik zou deze geur ook niet snel in de zomer dragen, maar voor nu is het wel echt perfect.

hermes flacon

Een geurkaars van de Eau des Merveilles zou ook helemaal niet verkeerd zijn. Mijn vriend rook de geur net, omdat ik het een paar keer had gesprayed in de woonkamer en ik heb hem nog nooit zo enthousiast gezien over een geur. Hij heeft wel 4 keer gezegd hoe lekker hij het vond ruiken en dat zegt hij echt nooit! Terwijl ik de geur al een half jaar heb, maar niet vaak heb gedragen. Dus enigszins is het toch wel verleidend, maar omdat het zo’n aparte geur is die je heel dicht bij je wil dragen.

Ik heb de eau de toilette en deze draagt bij mij als een eau de parfum. Er zijn meerdere varianten van de Eau des Merveilles, maar er staat me nog iets bij dat die anders ruiken en de edt mijn favoriet is.