Guerlain Rouge Automatique lipstick: #165 Champs Elysees 10

Guerlain komt vanaf 1 mei met een nieuwe lipstick, Rouge Automatique. En deze lipstick is toch echt wel anders dan je gewend bent, hij heeft namelijk geen dop!
In de archieven van Guerlain vond Olivier Échaudemaison, creative director van Guerlain, de in 1936 ontworpen Rouge Automatique. Deze Rouge Automatique is vernieuwd met als resultaat een lipstick die met één handbeweging tevoorschijn getoverd kan worden.

De verpakking is een slanke, gouden huls met aan de bovenkant een soort klepje. Als je het knopje aan de voorkant, met  de “guerlain G” naar beneden duwt, gaat het klepje naar beneden en komt daar een lipstick tevoorschijn. Zo kan je dus met 1 hand je lippen stiften terwijl je met je andere hand bijvoorbeeld aan het bellen bent. Wij vrouwen zijn nu eenmaal multitaskers toch?!

De tekening die je ziet is van Olivier Échaudemaison, hij kenschetst de Rouge Automatique met hart-lippen-balonnen op naaldhakken. Het brengt de chic, allure en elegantie van de Parisienne naar voren.

En dan natuurlijk nog de kleuren die te verkrijgen zullen zijn. De kleuren zijn ingedeeld in 4 kleurfamilies. De beiges, de oranges, de reds en de pinks. In totaal zijn er 25 kleuren.
De rouge automatique heeft een innoverende formule. Zo beloven ze dat de lipstick aanvoelt als een tweede huid, je vergeet dat je hem op hebt. De lipstick bevat ook het Pigment Cristal, dit zorgt ervoor dat er heldere, stralende kleuren worden verkregen zonder wittig effect. Tot slot belooft Guerlain nog dat de Rouge Automatique lipstick een opmerkelijke langhoudendheid heeft.


Seren en ik mochten de kleur 165 Champs Elysees ontvangen. Een kleur die valt onder de pinks. Guerlain omschrijft de kleur als een erfgoedroze. Het is een warme roze kleur, hij is best opvallend, I love it!

Ik ben zeer te spreken over de formule van de Rouge Automatique, het is een zachte lipstick die je lippen echt hydrateert. Tegelijkertijd is hij erg licht, ik vergat echt af en toe dat ik hem op had, tot ik natuurlijk in de spiegel keek en weer blij werd omdat ik hem zo mooi vind! Als je de lipstick in de huls ruikt dan ruik je wel een lichte geur, ik kan het niet anders omschrijven dan een echte lipstickgeur. Maar toen ik hem op had rook en proefde ik eigenlijk helemaal niets.

Kijk hieronder nog naar foto’s waar Seren en ik de lipstick dragen.

Sorry voor de mindere kwaliteit van mijn foto, ik heb helaas (nog) geen spiegelreflexcamera.

De Guerlain Rouge Automatique zal vanaf 1 mei 2011 te koop zijn en de adviesprijs is € 33,34. Er zullen vanaf 1 mei 2011 ook nog 7 lip liners uitkomen met een adviesprijs van €24,26.

Zou jij deze lipstick kopen?