Guerlain La Petite Robe Noire Review 2

La Petite Robe Noire, het kleine zwarte jurkje is absoluut essentieel en onweerstaanbaar. Zij is de chique en vol glam geparfumeerde creatie door Guerlain. Zij is La Petite Robe Noire. Inmiddels is er een derde creatie van La Petite Robe Noire, maar vandaag schrijf ik over het klassieke Parijse jurkje.

Eigenlijk was de geur al eerder uitgebracht als een limited editie in 2009 en daarna nog een keer en debuteerde in 2012 La Petite Robe Noire aan het grote publiek. Met heel veel succes! Ik kan me nog herinneren dat het nog gelanceerd moest worden en ik was heel erg benieuwd naar twee geuren, namelijk Chanel Coco Noire en Guerlain La Petite Robe Noire, omdat ze allebei ongeveer tegelijk uitkwamen. Ze hebben allebei het thema Noire en uiteindelijk blijken ze allebei ook nog een zoet karakter te hebben. Het was voor mij een dilemma en uiteindelijk had ik ze allebei niet gekocht, maar wel op mijn wishlist gezet. Een jaar geleden of ook wel ongeveer een jaar na lancering kreeg ik La Petite Robe Noire eau de parfum cadeau!

Ik draag de geur met veel plezier en heb het ook veel gedragen. Mijn 50 ml flacon is nu voor de helft leeg en ik ben het nu opeens daardoor minder gaan dragen, omdat ik dan niet wil dat het op gaat. Anderzijds zou ik wel wat geuren moeten opmaken zodat ik weer iets nieuws mag van mijzelf, maar deze spaar ik nog even.

Guerlain La Petite Robe Noire

Er zijn inmiddels drie varianten van La Petite Robe Noire en dit is de eerste. Het gaat om het jurkje met pofmouwtjes en een donkere onderkant. Na dit jurkje is er nog een eau de toilette uitgekomen en die ruikt anders. Er zitten andere ingrediënten in waardoor de geur luchtiger en vrolijker is, net als het jurkje op de flacon, want dat is een strapless zwierig jurkje. De nieuwste variant is weer een eau de parfum, maar dan een couture jurk en ook die ruikt weer anders.

Guerlain La Petite Robe Noire

De geur wordt omschreven als fruitig – bloemig. De geur opent met zwarte kersen, amandel en bergamot, waardoor de eerste beleving fruitig, zacht zoet is. Daarna gaat het over naar het vrouwelijke gedeelte, namelijk de Bulgaarse en Turkse rozen die zich in het hart bevinden en daarna komt het gedeelte wat het langst op de huid blijft en voor een herinnering zorgt. Vanille en tonka geven de warme zoete ondersteuning, samen met patchouli en zwarte thee voor het rokerige effect.

Sommigen vinden La Petite Robe Noire te commercieel voor Guerlain, maar ik vind de geur wel echt uniek. De reden waarom het een populaire geur is, is vanwege de geniale compositie door Thierry Wasser op een manier die past bij het huis Guerlain. Door het zoete karakter kan ik me wel voorstellen dat men het commercieel vindt, omdat zoete geuren afgelopen jaren het wel erg goed doen.

Ik denk dat je La Petite Robe Noire lekker vindt als je de volgende geuren ook lekker vindt; Victor & Rolf- Flowerbomb, Chanel – Coco Noire, Lancome – La Vie Est Belle, YSL Manifesto, Georgio Armani – Si, Dior – Hypnotic Poison.

Ben jij bekend met Guerlain? Wist je bijvoorbeeld dat Guerlain al sinds 1828 bestaat en zodoende het oudste cosmetica/parfumhuis is dat bestaat? Guerlain heeft een rijke geschiedenis en weet door de eeuwen heen toch vernieuwend en modern te blijven, zonder kwaliteit uit het oog te verliezen. Groetjes van Seren, Guerlain fan.