Gezichtsreinigers van Seren 1

Het klinkt bijna alsof ik een schoonmaak vrouwtje ben met mijn ‘collectie reinigers’. Misschien ben ik dat ook wel een beetje hoor, want ik heb naar mijn mening te veel reinigingsproducten in huis. Het enige voordeel is dat ik nu in het kort iets kan vertellen over de verschillende soorten gezichtsreinigers die ik heb. Ik heb geen idee hoe ik alle producten op ga krijgen, want ik gebruik nooit zoveel en doe al enorm lang met een luxe sample van 30ml.

Gezichtsreinigers

Collistar Cleasing Creme: Impulsieve aankoop, zolang ik het maar kon afspoelen dacht ik geloof ik. En dat kan met deze reiniger. Namelijk afnemen met een vochtige spons (?) of met water staat er op. Mijn huid werd keer op keer erg zacht, geen droog of trekkerig gevoel. Het product ruikt lekker, dus dat is ook een plus. Een nadeel is dat de tube een afdraai dop heeft en dat er wel erg veel product uit komt als je niet voorzichtig bent. Op een gegeven moment kwamen andere producten in zicht en deze bleef op de achtergrond.

Lancome Galateis Douceur en Eau Micellaire: Wederom impulsief en er was stapelkorting. Net voor sluitingstijd kocht ik een reinigingsmelk van Lancome die ook voor de ogen gebruikt kon worden, maar eigenlijk afgenomen moet worden met een watje. Ik heb het afwisselend gebruikt, de ene keer met watje en de andere keer toch naspoelen in combinatie met Clarisonic. Soms ook als eerste stap reiniging gebruikt en daarna met een gel als tweede stap samen met de Clarisonic. Ik vind het fijn om met micellaire waters te reinigen, omdat ik dat dan op de bank in de woonkamer kan doen. Ik heb een 400 ml flacon van Lancome Eau Miceallaire en ik heb hem bijna tot de helft gebruikt. Deze beviel me ook erg goed als eerste stap reiniging, maar ook als lotion. De huid voelt verzorgd, zacht en schoon aan. Geen trekkerig gevoel.

Purity made simple 3-in-1 cleansing gel for face and eyes: Hebben jullie het door? Face and eyes is een magische combinatie bij mij. Ik wilde overal in huis verschillende opties hebben toen ik de Lancome producten kocht, dus ik wilde ook nog een gel reiniger, voor het geval dat ik onder de douche zin had in een gel reiniging. En dit is dan ook gelijk mijn meest gebruikte reiniger. Gel en schuim is toch echt meer mijn ding. Mijn oogmake-up komt er veilig en makkelijk van af. Soms is mijn huid even trekkerig nadat ik hiermee heb gereinigd, maar voor mij is dit het prettigst. Bovendien is het 225ml geloof ik en ik weet niet hoe ik dit op ga krijgen.

gezichtsreinigers

Origins Mega-Bright Skin Illuminating Cleanser: Dit was een luxe sample die ik had gekregen bij aankoop van de Origins dagcreme. Ik gebruik hem sinds december nog steeds. Ik wissel het af met de Purity Made Simple. Deze twee gebruik het vaakst. De skin illuminating cleanser is een echte schuim. Mijn huid voelt wel squeeky clean en is toch zacht. Dus het is niet onprettig, maar ik zou het niet aanbevelen aan iemand met een droge, trekkerige huid. Hoewel ik hem vaak gebruik, zal ik hem niet weer kopen (ik heb nog genoeg om op te maken).

Sublime Soft van L’Oreal: Ik wilde weten of het wat zou zijn en ik had de Lancome en Bioderma variant op dat moment niet in huis. Ik wist al wel snel dat het niks voor mij was. Veel dames vinden dit een fijne micellaire water, maar voor mij is het gevoel op mijn huid niet om uit te staan. Te stroef, plakkerig en irritant. De verpakking was ook een afknapper voor mij. Het product komt niet makkelijk op het watje en loopt er zo naast. Nee, gewoon nee.

Bioderma Solution Micellaire Sensibio H2O: Ik ben Aisha eeuwig dankbaar voor deze ontdekking. Ooit ging ze shoppen in Antwerpen en nam een kleine flacon als gift mee voor mij. En ik was meteen verkocht. Mijn huid werd zonder irritatie, prikkeling of boenen gewoon heel erg schoon en mijn oogmake-up kwam er ook gelijk mee af. En het allerbelangrijkste is dat mijn huid niet trekkerig of plakkerig aanvoelt achteraf, maar gewoon heel zacht. In januari neem ik twee flacons van 500ml mee uit Turkije. Ik gebruik het voor alles. Als reiniging alleen, vooraf aan Clarisonic, in de ochtend en ook als lotion na reiniging.

gezichtsreinigers

Ici Paris XL oogmake-up remover: Kan ik heel kort over zijn. Het is een fijne reiniging voor de ogen voor een mooie prijs. Geen irritaties of vette laag. Moet even een nieuwe hiervan kopen.

Biotherm Biosource lotion: Deze gebruik ik eigenlijk ook niet zo vaak, maar wel fijn om te hebben. Ik gebruik dus vaak mijn micellaire water als lotion en soms gebruik ik deze. Hij is fijn op zich. Niet irriterend of iets dergelijks.

Guerlain Secret de Purite: Ik heb de reinigingscreme van de Secret de Purite en ik gebruik dit echt als een pamper momentje. Het zit in een luxe pot en eigenlijk heb ik er geen ruimte voor in de badkamer, dus het zit nog in het doosje bij mijn andere cosmetica. Het is een volle crème die in staat is om alle sporen van zelfs waterproof make-up te verwijderen. Ik masseer het dan rijk over mijn gezicht en neem het af met een watje of tissue en mijn huid voelt hierna echt gehydrateerd, zacht en schoon aan. Het is echt een heerlijk product en ik gebruik het te weinig.

Kortom, mijn favorieten zijn op het moment de 3-in-1 cleansing gel van Philosophy, samen met de Origins reiniger omdat deze lekker schuimen en met water te gebruiken zijn. Mijn oogmake-up komt er van af en is ideaal in combinatie met mijn Clarisonic reinigingsapparaat (die ik trouwens nog steeds trouw dagelijks gebruik). Daarnaast gebruik ik ook heel graag de Bioderma reiniging als ik geen make-up heb gedragen of soms als ik heel erg moe ben. De reiniging van Guerlain waardeer ik ook enorm. De reiniging van Lancome is ook fijn, maar de andere producten doen net wat meer voor me.

Hebben jullie ook te veel reiniging in huis om te gebruiken? Wat zijn jullie favorieten? Niet dat ik ze nu ook zou aanschaffen, maar misschien volgend jaar ofzo ;).