Favoriete tv-series #3 1

Ik ben een echte tv-serie junkie en het is al een tijd geleden dat ik je een update gaf over mijn favoriete tv-series. Ik heb weer veel nieuwe series ontdekt en sommigen volg ik zelfs al een paar jaar maar heb ik gewoon nog niet eerder op PYC besproken.

Empire

 Empire

Empire is begin 2015 begonnen. Ik weet nog goed dat ik er heel veel mensen enthousiast over waren en het hele goede reviews kreeg dus ik baalde flink dat ik toen last had van mijn ogen en dus geen tv kon kijken. Toen ik mijn nieuwe lenzen had begon ik gelijk met kijken en ik was gelijk verslaafd. Het gaat over een platenbaas die een zeer succesvol hiphop label heeft en hij moet beslissen wie van zijn drie zoons hem op moet volgen. Ondertussen komt zijn ex-vrouw uit de gevangenis en is zij ook vastbesloten om te krijgen wat zij naar haar mening verdient.

Het is echt een drama serie met heel veel intriges maar het is tegelijkertijd ook spannend. Het is ook serie vol muziek, die bij het platenlabel gemaakt wordt. De muziek wordt gemaakt door Timbaland, dus het is ook echt goede muziek. Naar mijn mening dan ;-)

Scorpion

Scorpion

Scorpion gaat over een team van genieën die de federaal agent Cabe Gallo van Homeland security helpen om ingewikkelde problemen op te lossen en zo wereldwijde problemen op te lossen. Walter O’brien heeft een IQ van 197 en is daarmee een van de intelligentste mensen ter wereld. Sylvester is een rekengenie en statisticus. Happy is een werktuigbouwkundige en Toby een gedragstherapeut. Zij zijn allemaal genieën en doen dit dus op het allerhoogste niveau. Paige is geen genie maar zij helpt de anderen om “onze” wereld begrijpbaar voor ze te maken. Haar zoon blijkt ook een genie te zijn en het team helpt haar op hun beurt weer met haar zoon.

De afleveringen zijn altijd heel spannend en eigenlijk draait het altijd uit op een race tegen de klok. Heel spannend maar er zit ook veel humor in en geen hele ingewikkelde plottwists maar toch heel vermakelijk.

Jane the virgin

Jane the virgin

Jane the virgin is een hele andere serie dan de rest van de series in dit lijstje. Het gaat over een katholiek meisje, Jane,  die per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd wordt. Zij raakt hierdoor zwanger maar eigenlijk is zij nog maagd. Deze serie lijkt gebaseerd op de spaanse soapseries, de telenovelas. De dingen die hierin gebeuren zijn ook echt dingen die in een soap gebeuren, soms een beetje overdreven en een tikkeltje over de top. Maar de serie doet dat met een knipoog en dat maakt het juist zo leuk. Het is ook echt heel grappig en je moet het allemaal niet te serieus nemen. Ik vind dit een fijne serie voor als ik even gewoon een lichte vermakelijke show wil zien.

The Blacklist

 The Blacklist

The Blacklist is inmiddels al aan het derde seizoen bezig en is echt een van mijn absolute favorieten. Het gaat over een crimineel, Raymond Reddington, een van de top tien meest gezochte criminelen die zichzelf aangeeft bij de FBI. Het hoofd van de FBI ondervraagt hem maar Red wil alleen maar spreken met Elizabeth Keen, een jonge profiler van de FBI. Waarom Red alleen met Elizabeth wil spreken wil hij niet vertellen maar hij blijft wel veel van haar en haar huwelijk te weten. Red heeft een lijst samengesteld van hele gevaarlijke criminelen die onvindbaar zijn voor de FBI en CIA omdat Red de enige is die ze kent. Naarmate de afleveringen vorderen wordt er af en toe een tipje van de sluier opgelicht over de band tussen Red en Elizabeth maar het blijft toch een groot mysterie hoe het nu precies zit. Dit is echt een hele spannende serie en je moet ook echt goed opletten want anders snap je het niet meer. Het zit vol plottwists en steeds als je denkt te weten hoe het zit word je weer op een ander spoor gezet. Zoals ik zei is de serie nu in het derde seizoen en het is alleen nog maar spannender geworden.

Scandal

Scandal

Van Scandal wordt op dit moment al het vijfde seizoen uitgezonden, een nieuwe serie is dit dus zeker niet. Velen zullen de serie wel kennen, het is een serie van Shonda Rimes, ook degene achter Grey’s Anatomy. Scandal is wel echt een hele andere serie. Het zijn beide drama’s maar Scandal is veel spannender en heeft veel complexere verhaallijnen. Ook is Scandal een stuk meer duister dan Grey’s Anatomy. Het gaat over Olivia Pope die samen met haar team de elite in Washington beschermt en ervoor zorgt dat al hun geheimen niet naar buiten komen. Voordat zij haar eigen crisis bureau begon heeft zij de huidige president aan zijn presidentschap geholpen. De serie focust zich tegelijkertijd op wat zich afspeelt in het Witte Huis en op het bureau van Olivia Pope.

Ik ben nu weer begonnen om de serie vanaf seizoen 1 te kijken want ik heb niet alle afleveringen even goed opgelet en tijdens seizoen 4 snapte ik stukjes soms niet helemaal. Dat vond ik zonde want ik weet zeker dat ik het nog genialer zou vinden als ik het wel helemaal zou snappen en er echt helemaal goed in zit. Ik ben nu weer bezig met seizoen 2 en ik ben zo blij dat ik het opnieuw kijk want nu vallen er steeds heel veel puzzelstukjes op hun plek. Scandal is dus ook een serie die je wel echt goed moet volgen en niet met een half oog moet bekijken, anders mis je namelijk echt de genialiteit van de serie. De serie zit namelijk zo goed in elkaar dat het zonde is als je niet alles helemaal meekrijgt.

Ik kijk nu ook weer wat nieuwe series die afgelopen najaar pas zijn begonnen dus daar zal ik over een tijdje wat meer over vertellen. Wat zijn jouw favoriete tv-series?

Bron 12345