Favoriete tv-series #2 2

Ik ben verslaafd aan tv-series. Ik volg er dan ook heel, heel veel. En bepaalde series kijk ik ook gewoon meerdere keren opnieuw. Mijn vriend en ik hebben een hele verzameling tv-series op dvd. En tegenwoordig hebben we ook Netflix, echt dé uitvinding voor zo iemand als ik. Veel van de series die ik je vandaag laat zien staan ook op Netflix. Vandaag deel ik mijn favoriete tv-series van dit moment. Het zijn niet allemaal nieuwe series, maar het zijn gewoon series die ik op dit moment veel kijk.

The King of Queens

The King of Queens hebben mijn vriend en ik op dvd, wij hebben er 7 seizoenen van. De laatste twee seizoenen ontbreken nog in onze collectie. De serie gaat over Doug en Carrie, een getrouwd stel. Doug is een pakketbezorger en Carrie werkt als juridisch secretaresse. Door omstandigheden woont ook Carries vader, Arthur bij hen in. Hij woont in de kelder. Daarnaast zie je ook veel van Dougs vrienden, Deacon,  Spence en Danny. Tussen Doug en Arthur botst het nogal eens en dat levert vaak hele grappige situaties op. Doug is ook echt prettig gestoord en ik herken veel van mijn vriend in hem, een van de redenen dat ik de serie extra leuk vind denk ik. Er zijn maar een paar comedyseries waar ik echt hardop om kan lachen en The king of Queens is daar een van. Wij kijken het vaak voor het slapen gaan en hebben alle afleveringen inmiddels al heel vaak gezien maar we blijven het leuk vinden. Alleen de laatste twee seizoenen heb ik nog niet gezien, misschien af en toe een losse aflevering op tv maar ik heb geen idee hoe de serie afloopt. Daar ben ik wel heel benieuwd naar dus ik hoop binnenkort die laatste twee seizoenen nog aan onze collectie toe te voegen. Ik denk dat de meeste van jullie deze serie wel kennen maar mocht je het nooit echt gevolgd hebben dan moet je dat echt eens gaan doen, het is heel leuk!

 

The king of queens

Nashville

Nashville begon ik gelijk te kijken toen het begon in Amerika. Maar na een paar afleveringen vond ik er eigenlijk niet veel aan. Nu hebben we sinds een paar maanden Netflix en daar staat Nashville ook op. Ik besloot om de serie toch nog een kans te geven en nu vind ik het wel heel leuk. De serie gaat over Rayna James, een gevestigde naam in de Country muziekwereld. Haar laatste cd doet het alleen niet zo goed en ook staat ze tijdens haar tour niet voor volle zalen. Haar platenlabel stelt dan voor dat zij in het voorprogramma van Juliette Barnes gaat spelen. Juliette is een jonge countrymuzikante die zogeheten “bubbel gum country” muziek maakt. Tussen Juliette en Rayna klikt het echter niet zo wat voor veel drama zorgt. Daarnaast zijn er nog andere verhaallijnen over hun privé levens, wat voor nog meer drama in de serie zorgt. Ik vind dit echt een drama-serie voor vrouwen. Niet dat je het als man niet mag kijken natuurlijk, maar het zal vooral vrouwen aanspreken. Ik heb af en toe echt behoefte aan zulke dramaseries, vooral als ik geen nieuwe afleveringen van Grey’s Anatomy meer heb. Die serie zorgt normaal namelijk voor mijn drama-fix. Ik heb zelf helemaal niks met Country muziek maar ik moet zeggen dat ik vind dat er best leuke liedjes in deze serie zitten. Ik heb geen idee waarom ik het eerst niks vond, misschien moest ik er gewoon inkomen. Inmiddels ben ik in elk geval hooked en vind ik het een heerlijke serie. Als je dus nog op zoek bent naar een fijne dramaserie dan is dit een aanrader!

Nashville

Orange is the new black

Nog zo’n Netflix serie. Orange is the new black is een serie van Netflix. Afgelopen vrijdag is het tweede seizoen beschikbaar gekomen. De serie gaat over Piper Chapman, een vrouw die veroordeeld is tot 15 maanden gevangenisstraf. Ze komt terecht in een vrouwengevangenis waar ze ook Alex weer tegenkomt. Alex is haar ex-vriendin en tegelijk ook degene waardoor ze in de gevangenis terecht is gekomen. Inmiddels heeft Piper een nieuwe relatie met een man en kan je ook zien wat voor relatieproblemen haar verblijf in de gevangenis oplevert. De serie speelt zich grotendeels in de gevangenis af waar je Piper met haar mede-gevangenen kan zien. Er komen af en toe wel expliciete scènes in voor dus ik zou hem niet kijken met je kleine broertje/zusje/nichtje/neefje. Het is een dramaserie maar er komt ook zeker humor in voor. Ik heb tot nu toe alleen seizoen 1 gezien omdat ik nog geen tijd heb gehad om naar het 2e seizoen te kijken maar ik verheug me er nu al op!

Orange is the new black

How I met your mother

Nog zo’n serie die ik eerst niet leuk vond maar die ik nu door Netflix toch een tweede kans heb gegeven. In How I met your mother vertelt Ted aan zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft ontmoet, zoals de titel al doet vermoeden. Ted woont samen met Marshall, zijn beste vriend. Marshall is verloofd met Lily. Wanneer de serie begint wordt Ted verliefd op Robin, die vanaf dat moment ook bij hun vriendengroep hoort. En dan heb je nog Barney, de vrijgezel die niets van relaties moet weten. Het is geen serie waar ik echt dubbel lig van het lachen maar het is wel echt een hele leuke serie. Ik ben nu in het tweede seizoen bezig en ik ben super benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Mijn vriend is namelijk aan het laatste seizoen bezig en hij heeft me wat hints gegeven van dingen die nog gaan gebeuren, maar wat dat dus precies is weet ik nog niet. Ik ben ook heel benieuwd hoe Ted uiteindelijk zijn vrouw gaat ontmoeten, maar daar kom ik over 8 seizoenen waarschijnlijk pas achter. Ik denk dat ik de serie in eerste instantie niet zo leuk vond omdat ik er niet hardop om moet lachen, ook herken ik mezelf niet echt in een van de personages. Nu vind ik het uiteindelijk toch een hele goede serie en ik vind vooral de verhaallijnen erg leuk, en soms ook verrassend. Ik ben bij een comedyserie over het algemeen nooit heel benieuwd hoe het verder gaat, maar dat heb ik bij HIMYM dus wel.

How I met your mother

Parenthood

Tot slot Parenthood, deze serie begon ik te kijken nadat ik voor de zoveelste keer Gilmore girls van begin tot eind had gekeken. Lauren Graham, Lorelai uit Gilmore Girls, speelt hier namelijk ook in. Ik was na Gilmore girls op zoek naar een nieuwe, vergelijkbare serie. Een beetje drama maar niet het soort waarbij je huilend voor de tv zit. Parenthood gaat over de Braverman familie, waarvan er inmiddels drie generaties zijn. Zeek en Camille Braverman zijn het oudste koppel. Daarnaast heb je hun oudste zoon Adam, zijn vrouw Kristina en hun drie kinderen. Hun dochter Sarah met haar twee kinderen. Hun tweede zoon Crosby, zijn nieuwe vrouw Jasmine en hun zoon Jabbar en pasgeboren dochter Aida. En tot slot hun dochter Julia, haar man Joel, en haar dochter Sydney en pas geadopteerde zoon Victor. Veel mensen he?! De serie doet me een beetje denken aan Brothers & Sisters, omdat dat ook over zo’n grote familie ging. Ik ben nu halverwege het eerste seizoen en ik weet nog steeds niet precies wie wie nou is. Dat is wel het lastige aan deze serie maar tegelijkertijd vind ik dat ook leuk, want ook na een paar seizoenen gaat het dan minder snel vervelen vind ik. Hoewel ik dus nog moeite heb om de karakters te onderscheiden vind ik het wel een hele leuke serie, over een paar afleveringen zit ik er hopelijk helemaal in!

Parenthood

Ken/volg jij ook een van deze series? Als je nog tips voor me hebt voor andere series, laat het dan me dan weten in de comments!

Bron 1 - 2 - 3 - 4 - 5