Favoriete nagelverzorging van Seren 0

Hahaha! Ik dacht laat ik eens wat anders doen met de foto’s aangezien ik geen daglicht heb. Nu ik de foto’s bekijk zie ik dat de sfeer op de achtergrond echt helemaal niks te maken heeft met nagels verzorgen. Tenzij je nagelverzorging wil linken aan een ontspannen avondje met kaarslicht. Kan vast wel. Maar goed, ik gaf laatst nog toe dat ik een beautyblunder had begaan en dat ik daardoor gele nagels heb. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik mijn nagels niet verzorg. Ik heb specifieke producten waar ik altijd naar grijp (behalve die ene keer dan).

Aisha en ik zijn het er allebei over eens dat de conditie van je nagels bepalend is voor de duur van je manicure. Dus we doen ons best om het vanaf de basis zo goed mogelijk te doen. Dit zijn mijn favoriete producten.

Trind Nail Balsam

Trind Nail Balsem. Soms sta ik deze stap over, maar zodra ik merk dat mijn nagels aan de droge, broze kant zijn dan pak ik het er standaard bij als basis om mee te beginnen. Meestal pak ik het erbij als een boost voor mijn nagels. Vaak hebben mensen last van droge nagels, maar beseffen niet dat nagels ook droog kunnen zijn en daardoor sneller scheuren en breken. De Trind Nail Balsem bevat natuurlijke vochtinbrengers en is vetvrij. De Nail Balsem en Nail Repair zijn producten van Trind die bij mijn weten eigenlijk bedoeld zijn als kuur, maar ik gebruik het elke keer dat ik mijn nagels lak. De Nail Balsem lak ik over mijn hele nagels, laat het even zitten en masseer het dan verder in en ook over m’n nagelriemen. Daarna kan ik gelijk verder met lakken. De balsem is ook fijn in combinatie met de Trind Nail Repair (ook veel gebruikt door mij en een favoriet van velen).

OPI start to finish

OPI Start to Finish Base Coat, Top Coat & Strengthener. Vriendin Denise is eigenlijk nooit zo blij dat ik een base en topcoat gebruik met een verharder erin. Zij werkt bij Menataupe, een opleidingsinstituut & groothandel op gebied van onder andere nagelstyling/verzorging. Ze weet alles op gebied van nagels. Ik volg haar raad dan ook vaak op, maar ik kan mijn flesje OPI, die bij mij prima werkt niet zomaar weg doen haha. Op het moment dat ik het kocht, wilde ik liever ook geen verharder erin, maar er was niks anders op voorraad. Ik moest echt iets hebben. Op het moment dat je een nagelverharder te lang blijft gebruiken, krijg je dat je nagels weer te hard worden en daardoor weer sneller afbreken en dat wil je ook niet hebben. Ik moet zeggen dat mijn nagels wel in top conditie zijn sinds ik dit 3 in 1 product heb. Wellicht dat ik toch nog voor een aparte basecoat ga en deze voor op reis of als kuur ga gebruiken. Ps. Ik gebruik een basecoat om mijn nagels te beschermen tegen verkleuring en zodat mijn nagellak beter hecht en langer blijft zitten.

Dior Topcoat

Dior Gel Top Coat. Dit is echt wel mijn favoriete top coat. Niet omdat mijn nagellak dan langer onbeschadigd blijft, want ik krijg best snel tipwear (een subtiel wit slijtrandje). Voor de rest blijft het dagen mooi. Maar het allermooiste is dat mijn nagels heel erg mooi glanzen. Echt. Met deze top coat wordt alles wat je op je nagels draagt nog mooier. Het komt wat mij betreft dicht in de buurt van een echte gel lak effect, maar dan niet voor 3 weken natuurlijk. Ik kan deze Dior topcoat nu al benoemen tot een van de favoriete ontdekkingen van 2014.

CND SolarOil

 CND SolarOil Nail & Cutical Conditioner: Als we praten over professionele nagelverzorging, dan is CND een topmerk op gebied van nagels wat in veel salons wordt gebruikt  (ook in Nederland) of gebruikt zou moeten worden. CND is onder andere bekend van Shellac. (Ik heb het 1x gehad en ik kan het iedereen van harte aanbevelen).
Dat ik mijn nagels en nagelriemen moest verzorgen wist eigenlijk altijd wel, want hoe beter je nagelriemen verzorgd zijn, des te beter je nagels zullen groeien. Dat wist ik. Totdat Denise me vertelde dat een olie zoveel meer kan doen, want daar waar olie is, komt geen water, dus minder kans op droge nagels. Hey, dat klinkt best logisch, niet? Sinds ik me daarvan bewust ben weet ik dat ik vaker olie moet gebruiken. Deze van CND is echt een verwennerij. Het wordt snel opgenomen en werkt ook verzorgend voor je nagels als je al nagellak draagt. Deze is wel te adviseren om meerdere malen per dag te gebruiken (doe ik niet altijd, maar ik hou wel van dit product. Liever CND SolarOil dan Lush Lemony Flutter. There I said it! Dan maar geen zoete citroengeur en vette handen/nagels. Ik heb liever de zoete amandelgeur van de amandelolie.- Trind is verkrijgbaar bij verschillende drogisten zoals Etos & DA geloof ik. Ik heb mijn Trind Balsem ooit bij DA gekocht.

– OPI is online te verkrijgen en op de website van Douglas. Op de site van OPI kun je een lijst met verkooppunten vinden.

– Dior wordt bij veel luxe parfumeries verkocht, online en in de Bijenkorf.

– CND producten voor de consumenten zijn verkrijgbaar via www.menataupewebshop.nl

Wat zijn jouw favoriete producten betreft nagelverzorging?