Fall/winter 2013 beauty trends 1

De september issues belanden één voor één in de winkel dus leek het mij wel tijd om op Pop Your Color ook wat aandacht te schenken aan de trends voor de herfst / winter 2013. Ik heb er wat merken uitgepikt en gekeken welke beautytrends er voor mij uitsprongen. Het is niet de bedoeling dat je nu direct naar de winkel rent en je hele make-up routine helemaaal omgooit. Je kan het als inspiratie gebruiken en eruit pikken wat bij jou past en wat je aanspreekt. Extra leuk is het om er net even je eigen draai aan te geven.

Chanel f:w 2013 - 2

Chanel f:w 2013 - 1

Bovenstaande foto’s, en ook de foto helemaal bovenaan dit artikel, zijn van de Chanel haute couture show voor de herfst/ winter 2013. Wat opvalt is de blush, deze is niet alleen op de wangen aangebracht maar gaat omhoog tot aan de slapen. Ook is hij nogal dik aangezet, misschien iets minder geschikt om met deze look naar de supermarkt te gaan. Op de lippen dragen ze alleen een lippenbalsem en ook hun oogmake-up is heel rustig gehouden. Wat dan wel weer heel erg opvalt zijn de dikke en donkere wenkbrauwen. Blijkbaar moeten we ons pincet dus even een paar maandjes rust gunnen…

Wat er ook uitsprong waren de ringen van de modellen. Ze droegen er meerdere om elke vinger, van onder tot helemaal bij de vinger nagel. Ze gaan hier dus nog iets verder dan de populaire knuckle rings.

Marc Jacobs Fall 2013 RTW Marc Jacobs Fall 2013 RTW Marc Jacobs Fall 2013 RTW

 

De make-up voor de show van Marc Jacobs were verzorgd door Francois Nars. Hij ging voor zwarte smokey eyes, een matte huid en nude glanzende lippen.

“It almost looks like a black and white photograph. That’s the idea.”

(Bron)

De modellen hebben ook een wat androgyne kapsel. Geen lieve, zwierige, meisjesachtige kapsels bij Marc Jacobs. Op de wangen lijkt er ook best wat gecontourd te zijn waardoor het androgyne nog sterker lijkt.

Tom Ford Fall 2013 RTW

En tot slot de look bij Tom Ford. Glanzende oogleden zijn helemaal zijn ding dit seizoen. De make-up is verzorgd door Charlotte Tilbury.

“The eyebrow was our main focus,” says Tilbury. “We created a shape that’s straight and a little boyish.”

De glans op de oogleden komt van lipgloss, vlak voor de modellen de catwalk opgingen depte Charlotte Tilbury een beetje lipgloss op hun oogleden en net onder het oog. Als je deze look thuis na wilt maken en bang bent dat lipgloss iets te plakkerig is adviseert Charlotte om vaseline te gebruiken.

(bron)

Ook hier zien we weer nude lips, hierdoor komen de sterke wenkbrauwen ook extra duidelijk naar voren. En de highlighter komt echt prachtig naar voren op de foto. Daar gaat mijn beautyhartje wel sneller van kloppen. Ik ben sowieso gek op highlighter!

Heb jij nog andere leuke trends ontdekt? En zou jij een van deze trends ooit zelf proberen?

Bron foto 1-2-3-4-5-6-7