Estée Lauder Advanced Night Repair 2

Ik denk dat de Estée Lauder Advanced Night Repair het product is dat ik het langste gebruik van alle beautyproducten die ik op dit moment in gebruik heb. Ik denk dat ik het echt al een jaar of tien af en aan gebruik. Soms gebruik ik het bepaalde periodes niet, maar ik kom er toch elke keer weer naartoe terug.

Estée Lauder zegt zelf het volgende over het Advanced Night Repair serum:

Zie de verandering nadat alle duidelijke tekenen van huidveroudering aanzienlijk zijn verminderd. Word elke dag wakker met een mooiere huid.

Advanced Night Repair pakt alle belangrijke tekenen van zichtbare huidveroudering aan met een innovatieve hersteltechnologie voor een nog uitgebreider en precies herstel ‘s nachts. 

  • Lijnen en rimpels lijken aanzienlijk verminderd.
  • De huid voelt gladder, gehydrateerd en sterker.
  • De huid ziet er jonger, stralend, transparanter en egaler uit. 
  • Doeltreffend voor elke etnische groep.

Versterk het vermogen van de huid om zichzelf ‘s nachts te herstellen zoals nooit tevoren dankzij onze exclusieve ChronoluxCB™ Technologie, een grote innovatie. Deze technologie bevordert de natuurlijke synchronisatie van het nachtelijke herstelproces van de huid zodat ze haar aanzien op precies het juiste moment kan herstellen. En nu bevordert ze ook het natuurlijke zuiveringsproces ‘s nachts dat belangrijk is voor een jongere huid.

Neutraliseert tot 90% van de vrije radicalen die door de omgeving worden vrijgemaakt, nog voordat ze schade kunnen toebrengen aan het aanzien van de huid. Helpt de zichtbare schade uit het verleden die wordt veroorzaakt door alle belangrijke omgevingsinvloeden voortdurend te verminderen.

Hyaluronzuur houdt de hydratatie vast zodat de optimale omstandigheden worden gecreëerd die de huid nodig heeft om haar natuurlijke herstelprocessen zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.

Estée Lauder Advanced Night Repair

Het is de bedoeling dat je het serum aanbrengt nadat je je gezicht hebt gereinigd en voordat je je nachtverzorging aanbrengt. Je hebt maar een paar druppeltjes nodig. Ik vind het zelf erg fijn dat je het met een pipetje aanbrengt, ten eerste is dat lekker zuinig omdat je het echt druppel voor druppel kunt doseren. En daarnaast is het natuurlijk gewoon een stuk hygiënischer dan wanneer je steeds met je vingers in een pot zou moeten. Zoals je zit heeft het serum een gelige kleur, het heeft een hele lichte geur. Ik vind het altijd medicinaal en omdat ik het al zoveel jaren ken en het een product voor in de avond is vind ik het altijd een heel ontspannende geur. Er zit geen parfum in het serum dus het is geen synthetische geur. Ik ruik het zelf ook alleen wanneer ik het aanbreng en daarna ruik ik er niets meer van.

Estée Lauder Advanced Night Repair

Het serum is geen olie, ook niet heel waterig en ook geen gel of iets dergelijks. Ik lees vaak dat het wordt omschreven als silicoon-achtig maar ik moet dan zelf altijd denken aan een product dat je huid zo über glad maakt, zoals veel primers aanvoelen. Ik houd daar zelf niet zo van en ik vind dit serum ook helemaal niet zo aanvoelen. Het is in elk geval heel licht en wordt eigenlijk direct opgenomen in de huid.

Zoals ik al eerder zei gebruik ik het serum af en aan al jaren. Sommige periodes gebruik ik het dagelijks, andere periodes gebruik ik het een paar dagen als kuur. Eigenlijk duurt het nadat het op is, altijd een paar maanden voordat ik weer een nieuwe verpakking koop. Ik vind het namelijk echt heel veel geld en het doet altijd een beetje pijn om zoveel geld uit te geven. Maar na die paar maanden mis ik het altijd zo erg en als ik het dan eindelijk weer ga gebruiken zie ik vaak na ongeveer twee keer gebruiken alweer verschil in mijn huid. Dan voel ik me weer iets minder schuldig over het geld, want dan is het het toch waard voor mij.

Estée Lauder Advanced Night Repair

Nu over alle claims die Estée Lauder maakt, want dat zijn er nogal wat. Ik zal vast eerlijk zeggen dat ik zelf niet merk dat het serum voor mij echt op al die punten die zij noemen, iets doet. Wat ik zelf merk van het serum is dat het ten eerste echt vochtinbrengend is en het vocht ook daar houdt. Hier merk ik dus echt na ongeveer twee keer gebruiken – als ik het lange tijd niet gebruikt heb – al verschil in. Ook vind ik na een paar keer gebruiken al direct dat mijn huid meer straalt en minder dof oogt. Lijntjes en rimpels heb ik gelukkig nog niet echt in mijn gezicht dus ik kan je ook niet vertellen of het die daadwerkelijk minder maakt. Ik heb wel wat donkere vlekjes in mijn gezicht, dat zijn littekentjes van puistjes. Het schijnt vaak voor te komen bij mensen met een donkere huid dat puistjes vaak een donker litteken achter laten. Maar ik heb niet direct het gevoel dat dat minder wordt door dit serum.

Ik heb zelf vooral het idee dat de algehele gezondheid van mijn huid verbetert. Dat is ook de reden dat ik er altijd naartoe terugkom. Als ik periodes heb dat mijn huid heel droog en dof aanvoelt, dan weet ik dat de Advanced Night Repair dit heel snel kan verbeteren. Ik krijg in die periodes ook altijd iets meer last van hier en daar een puist. Ik denk dat mijn huid omdat het op dat moment dan zo vochtarm is, meer talg aan gaat maken en daardoor krijg ik dan dus puistjes. Als ik dan weer een tijdje ANR gebruik dan keert de rust in mijn huid terug.

Een ander belangrijk ding van de ANR is dat het zegt dat het je huid beschermt tegen schade van vrije radicalen nog voordat zij schade aan de huid hebben toegebracht. Maar goed, ik weet niet zo goed hoe ik dat moet testen. Want dat is pro-actief, ik weet niet of ik meer schade aan mijn huid zou hebben als ik dit niet zou gebruiken.

Het feit dat ik Advanced Night Repair al zoveel jaren gebruik en er steeds bij terug blijf komen zegt denk ik al duidelijk genoeg dat ik het een aanrader vind. Wel heb ik het idee dat er een beeld geschetst wordt alsof je met een hele andere huid wakker wordt en je huid helemaal gaaf zonder imperfecties wordt en dat vind ik wel een tikkeltje overdreven. Maar voor mij is het wel echt zijn geld waard omdat ik er altijd op kan vertrouwen dat wanneer mijn huid een beetje van slag is, ANR dit altijd weer helpt te verbeteren. Ik baal dan altijd zo als ik in de spiegel kijk, make-up zit dan ook altijd lelijk, het blijft dan een beetje op mijn huid liggen. Ik zal de Estée Lauder Advanced Night Repair zeker blijven gebruiken.

Het Estée Lauder Advanced Night Repair kost €79,50 voor 30 ml. Maar er zijn zo vaak kortingsacties dat je hem zeker met 25% korting moet kunnen kopen.

Heb jij ANR al weleens gebruikt?