Emma Hardie Moringa cleansing balm 0

Al jaren hoorde ik van voornamelijk Britse bloggers en YouTubers over de Emma Hardie Moringa Cleansing Balm. Ik ging er eigenlijk altijd vanuit dat hij voor mij niet online te bestellen was. Ik heb namelijk geen creditcard en voor veel Britse webshops is dat de enige manier om te betalen. Ik had deze cleanser dus al jaren op mijn lijstje staan om te kopen wanneer ik weer eens in Londen zou zijn. Ik weet niet eens meer hoe, maar een paar maanden geleden kwam ik op de site van Cult Beauty terecht en toen ontdekte ik dat je ook met Paypal kunt betalen. Toen ik daarachter kwam duurde het niet lang voor ik mijn bestelling plaatste. Wat ik nog meer kocht heb je in deze blogpost al kunnen lezen.

Emma Hardie amazing face Moringa Cleansing Balm

De Emma Hardie Moringa Cleansing balm verwijdert make-up en je kan hem gebruiken als tweede reiniger. Cult Beauty zegt er het volgende over:

Moringa Cleansing Balm makes for a relaxing and soothing skin ritual; melting away make up to leave skin ‘squeakily’ clean but ethereally soft. With wild sea fennel and vitamin E to rebalance, purify and reduce the appearance of pores – and extracts of jasmine and rose to restore radiance to dull, dehydrated and more mature skin types – this deep cleans to leave your face feeling wonderfully dewy and looking clear, ‘plumped’ and luminous. The perfect way to take the day off, this indulgent balm also doubles as a therapeutic treatment mask when applied to clean skin before bathing – just massage all over face and neck before soaking in the tub for ten minutes. The steamy atmosphere will open pores and help the gorgeous oils to penetrate and lock in precious moisture.

Emma Hardie amazing face Moringa Cleansing Balm

Ingrediënten:

Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, PEG-8 Beeswax, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-60 Almond Glycerides, Sorbitan Stearate, Palmitic/Stearic Triglycerides, Limonene, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Silica, Glycerin, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Juniperus Virginiana Oil, Aqua (Water), Lecithin, Linalool, Butylene Glycol, Octyldodecyl PCA, Menthyl PCA, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Crithmum Maritimum Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Moringa Pterygosperma Seed Extract, Jasminum Officinale (Jasmine) Flower Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Disodium Phosphate, Citronellol, Citric Acid, Geraniol, Citral.

Druivenpitolie bevat antioxidanten, dit zorgt ervoor dat je huid soepel en gehydrateerd blijft. Daarnaast is het een olie die snel wordt opgenomen in de huid en erg licht is. Amandelolie werkt verzachtend en het heeft veel huidverbeterende ingrediënten. Capryl Triglyceride wordt gezien als een uitstekend ingrediënt in huidverzorging. Het wordt veel gebruikt vanwege de combinatie van vetzuren die de huid gebruikt om het huidoppervlak te verbeteren en om vochtverlies tegen te gaan. Het kan ook als verdikker worden gebruikt, wat in het geval van een balm vast ook het geval is, maar het werkt vooral goed om de huid van vocht te voorzien. PEG-60 Amandel Glyceriden werkt onder andere als een emulgator, het zorgt ervoor dat twee stoffen die normaal gesproken niet met elkaar te mengen zijn, nu wel kunnen mengen. Sorbitan Stearate werkt verdikkend en het stabiliseert het product. Limonene is een citroengeur, maar de meningen over dit ingrediënt zijn nogal verdeeld. Het kan voor irritatie van de huid zorgen. Silica werkt als een verdikker. Glycerine komt van nature voor in onze huid en wordt vaak in huidverzorging gebruikt om de huid zachter te maken. Phenoxyethanol is een conserveringsmiddel. Benzyl Alcohol komt van nature voor in bepaalde fruitsoorten. In cosmetica wordt het gebruikt als conserveringsmiddel, het is één van de minst irriterende conserveringsmiddelen. Wat de fruitoliën doen kan ik je helaas niet precies vertellen, ik zal er nog meer onderzoek naar doen. Lecithin is een heel goed ingrediënt. Het werkt verzachtend en het werkt vochtinbrengend en -bindend. Linalool is niet overal een geliefd ingrediënt, het zou bij sommigen de huid irriteren. Butylene Glycol heeft meerdere voordelen in huidverzorging, het zorgt er onder andere voor dat ingrediënten beter door kunnen dringen in de huid. Octyldodecyl PCA werkt als een verdikkingsmiddel. Tocopherol is een heel goed ingrediënt, het is een anti-oxidant en heeft veel dezelfde eigenschappen als vitamine E. Het zou helend werken tegen onder andere littekens. Ascorbyl Palmitate is een stabiele vorm van vitamine C. Het werkt vooral goed tegen de schade van vrije radicalen die voortkomen uit UVB stralen, daarnaast is het ook een vloeibare vorm van vitamine C. Rosa Damascena olie is de olie van een roze roos en wordt veel gebruikt vanwege de geur. Daarnaast heeft het kalmerende en anti-oxidant eigenschappen die erg goed zijn voor de huid. Disodium Phosphate werkt als een verzachten en verdikker. Citric Acid wordt gebruikt om de PH waarde te waarborgen en ervoor te waken dat het product te ‘zuur’ wordt.

Emma Hardie amazing face Moringa Cleansing Balm

Ik heb drie verpakkingen van 50 ml gekocht, dat was even duur als een grotere verpakking van 100 ml. Maar nu heb ik dus 150 ml voor dezelfde prijs, dat is toch een betere deal. Daarnaast krijg je bij de aankoop van een verpakking van 100 ml één cleansing colt erbij, bij deze drie verpakkingen van 50 ml, kreeg ik er ook drie cleansing cloths bij. De cleansing cloths hebben twee kanten, een hele zachte en een kant die iets ruwer is. De iets meer ruwe kant werkt ook een beetje exfoliërend, en wanneer je huid extreem gevoelig is dan kan je de super zachte kant gebruiken. Het doekje is echt heel erg zacht, zelfs de iets meer ruwe kant is nog steeds een stuk zachter dan een normale handdoek. Na het gebruiken doe ik ze in de wasmachine, dat werkt perfect en ze komen er weer lekker zacht uit.

Ik gebruik de cleansing balm niet om mijn make-up te verwijderen, maar alleen als tweede reiniger. Ik gebruik hem ‘s morgens als enige reiniger. Het eerste dat mij opviel was de geur, ik had een citrus geur verwacht. Geen idee hoe ik daar bij kwam. Hij heeft ook wel een beetje een citrusgeur maar hij ruikt vooral een beetje kruidig. Ik vind het zeker niet vies, maar ook niet bijzonder lekker.

Emma Hardie amazing face Moringa Cleansing Balm Emma Hardie amazing face Moringa Cleansing Balm Emma Hardie amazing face Moringa Cleansing BalmOp deze foto’s zie je goed hoe vol en olie-achtig deze cleanser is. Ik vind het heerlijk! Ik breng hem aan op mijn droge huid en masseer het dan in over mijn hele gezicht. Daarna verwijder ik het met een van de doekjes die ik er bij aankoop bij heb gekregen of een ander handdoekje, dat ik heb natgemaakt onder de kraan. Hij laat mijn huid absoluut niet droog aanvoelen na het gebruik en daar ben ik zo blij mee. Ik heb echt het idee dat hij mijn huid goed reinigt, zonder het helemaal te strippen en compleet uitgedroogd achter te laten. Ik vind het ook een perfecte cleanser voor deze tijd van het jaar, ik ben benieuwd wat ik ervan zal vinden als het wat warmer wordt. Wie weet vind ik hem voor die periode toch iets te rijk.

Ik ben inmiddels al aan mijn tweede verpakking bezig en ik weet nog niet of ik hem opnieuw ga kopen. Ik vind hem super fijn maar ik wil eerst nog de Oskia Renaissance Cleansing Gel proberen. Daarna beslis ik dan welke ik het fijnste vindt en welke ik opnieuw koop.

Ik kocht de Emma Hardie Moringa Cleansing Balm voor £38 bij Cult Beauty. Daarvoor kreeg ik drie verpakkingen van 50 ml en drie cleansing cloths.

Heb jij deze cleanser al eens gebruikt? Of ben jij er al heel lang net zo benieuwd naar als dat ik was?