Elizabeth Arden Eight Hour 80’s edition 8

Elizabeth Arden en haar eight hour cream. Waar moet ik beginnen? Als er iemand is die sceptisch is, dan ben ik het wel. Ik dacht te weten wat geweldig zou zijn voor droge lippen en velletjes, tot ik in discussie kwam over lipbalsems met een kennis. Zij beweerde vol overtuiging dat er echt niks beters zou zijn dan de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden. Sindsdien koop ik de Eight Hour Cream steeds voor mijn moeder en laatst heb ik mijn eigen Eight Hour Cream gekocht. Dit keer niet de bekende tube, maar in een potje in een 80’s edition. Kijk verder voor foto’s en meer informatie.

De Eight Hour Cream zou een wondermiddel zijn die geweldig zou werken tegen alle schrale plekken en wondjes. Dus ik besloot een tube kopen en te smeren op mijn lippen. Ik vond het maar een vreemd luchtje hebben en gaf het aan mijn moeder. Mijn moeder smeerde het zelf op sneetjes op haar handen en op de droge en ruwe plekken op de handen van mijn stiefvader. Het verhaal bleek waar te zijn. Ruwe plekjes worden zachter en wondjes herstellen eerder. De eight hour cream is dus daadwerkelijk een musthave en inmiddels is mijn moeder al toe aan een vierde tube.

The Eighties Vintage Edition.

De normale verpakking van de Eight Hour Cream is een tube, maar sinds april 2010 is deze multiple purpose Skin-protectant verkrijgbaar in een speciale potje met een jaren 80 uitvoering. Toen dames in de jaren 80 hun visgraatpanty’s de gescheurde jeans en sneakers inruilden voor hun pumps en business suits, werd het uiterlijk ook belangrijker. Mode en beauty werd als een prioriteit gezien en de Eight Hour Cream was een van-top-tot-teen beauty musthave. De Eight Hour Cream was toen al niet weg te denken, het deed alles, van het verzachten van de huid tot het laten glanzen van de lippen en wangen.

Ik gebruik het zelf voor mijn lippen, nagelriemen, hielen en ellebogen. Maar het is ook gewoon handig om in huis te hebben voor brandwondjes of andere wondjes. In dit potje zit net zoveel als in de tube, namelijk 30 ml en kost 22 euro.  De Eight Hour Cream is bijvoorbeeld te koop bij Douglas, Ici Paris XL, de Bijenkorf en Vroom & Dreesman.