Een ode aan het Urban Decay Naked palette… 2

Nu er ook al een Naked 2 en Naked 3 palette zijn uitgekomen lijkt het Naked palette toch een beetje vergeten te worden. Ik gebruikte hem ook al een tijdje nog maar weinig. Ik had wat nieuwere oogschaduw om te proberen en dan verdwijnen oude favorieten toch al snel naar de achtergrond.

Urban Decay Naked

Maar inmiddels heb ik hem herontdekt. Ik gebruik hem heel 2014 al meerdere keren in de week. Het is gewoon zo een fijn palette. De kleuren zijn warm en dat vind ik toch het beste staan bij mijzelf. Daarnaast zijn ze vanzelfsprekend lekker neutraal. Al kan je met de donkerdere kleuren ook zeker een goede smokey eye maken.

Urban Decay Naked swatches

Hier zie je van links naar rechts Virgin – Sin – Naked – Sidecar – Buck – Halfbaked.

Urban Decay Naked swatchesVan links naar rechts zijn dit Smog – Darkhorse – Toasted – Hustle – Creep – Gunmetal.

Alle kleuren zijn zoals je ziet heel goed gepigmenteerd en ze blenden ook erg fijn. Toch gebruik ik niet alle kleuren even vaak. Virgin vind ik bijvoorbeeld echt een tikje te licht voor mijn huidskleur om te gebruiken. Zelfs als highlighter is hij wel erg wit bij mij. Sin gebruik ik wel vaak als highlighter, hij doet mij wel een beetje denken aan de populaire Naked Lunch van M.A.C. Buck en Naked zijn wel handige kleuren want ze zijn matte kleuren en ze liggen erg dicht bij mijn huidskleur. Voor een hele neutrale look vind ik het fijn om zo’n soort kleur in m’n crease te gebruiken. De huid rond mijn ogen is erg donker namelijk en zo kan ik het een beetje oplichten zodat de look lekker ‘fris’ blijft ogen. Sidecar gebruik ik niet heel vaak maar af en toe gebruik ik hem op mijn ooglid, voor een lichte look. Nu ik hem zo zie bedenk ik me ineens dat ik hem eigenlijk echt meer moet gaan gebruiken. Halfbaked, Smog en Darkhorse gebruik ik vaak in combinatie met elkaar, daar kan je echt een mooie smokey eye mee maken. Als ik hem niet te donker wil dan laat ik Darkhorse achterwege. Halfbaked is mijn meest gebruikte kleur uit het hele palette denk ik, ik houd gewoon van goud. Toasted en Hustle gebruik ik ook vaak met elkaar. Dan gebruik ik alleen die twee kleuren en eventueel nog Sin als highlighter. Creep en Gunmetal gebruik ik eigenlijk zelden. Blauw spreekt me gewoon niet zo aan.

Ik gebruik de meeste kleuren uit dit palette trouw en ik probeer regelmatig nieuwe combinaties uit. Dat kost soms wel moeite want het is zo makkelijk om gewoon je standaard kleuren te pakken en er dan hetzelfde mee te doen. Je weet dan immers al hoe het eruit komt te zien en dan kan het niet tegenvallen. Toch vind ik het leuk om te experimenteren en zo weer nieuwe combinaties te ontdekken die zo mogelijk nog mooier zijn.

Ik moest mijn hernieuwde liefde voor het Urban Decay Naked palette even met jullie delen. Hij is ook nog steeds te koop. Je zal dan wel bij buitenlandse webshops terecht moeten want in Nederland wordt Urban Decay niet meer verkocht.

Ben jij ook zo’n fan van dit palette? Of heb jij een andere favoriet? Laat het weten in de comments!