Dubbele shoplog na MAC Technique 3

Een paar maanden geleden hebben we bij een MAC een Technique workshop gevolgd. Het verslag hiervan kan je hier lezen. De workshop kost 50 euro en na afloop mag je ter waarde van die 50 euro producten uitkiezen. Zo gezegd, zo gedaan natuurlijk! In het verslag hadden we nog beloofd dat we zouden delen met jullie wat we gehaald hebben. We hebben allebei onze producten bij elkaar gezet. Benieuwd? Lees dan verder!

Shoplog Seren: Tijdens de workshop kozen wij ervoor om een smokey eyes te leren en mijn voorkeur ging naar een paarse smokey. Ik heb toevallig al wel wat paarse kleurtjes thuis, maar het zijn geen opvallende soorten paars (op 1 na dan). Eerst twijfelde ik of ik de paarse oogschaduw moest kopen, maar Aisha zei dat het hoog tijd was dat ik het weer vaker moest gebruiken. Dus de paarse oogschaduw genaamd Nocturelle ging mee naar huis. Zo makkelijk laat ik me beïnvloeden dus. (Nee eigenlijk ging het niet zo makkelijk, want het duurt altijd lang bij mij voordat ik een keuze heb gemaakt haha).

Bij de smokey eyes past een nude lippenstift. Ik deed Freckletone op en dat paste goed bij mijn paarse look en ik heb geen echte nude lippenstift, dus deze nam ik ook mee. Freckletone heeft een lustre finish en qua kleur is het een beetje oranje achtig. MAC noemt het natural peach. Achteraf gezien weet ik niet of het de juiste kleur is voor mij, vooral omdat ik meer bruin/roze tonen ben gewend. Maar met de juiste kleur blush en een beetje gloss erop past het al wat beter.

Ik nam nog iets mee waar ik bij de counter pas verliefd op werd en dat is een cremesheen glass uit de Sexy Reel collectie genaamd Star Quality. Ik was niet van plan om deze te kopen, maar het sprong er gewoon uit qua kleur en ik vind de cremesheens wel fijn. Star Quality is een gloss die niet heel erg plakkerig is, zelfs een beetje voedend aanvoelt en vrij veel kleur afgeeft voor een gloss. Ik hou ook eigenlijk meer van kleur op mijn lippen dan geen kleur, dus deze gebruik ik ook wel vaker.

Ik kocht dus oogschaduw in de kleur Nocturelle, lippenstift in de kleur Freckletone en een cremesheen lipglass in de kleur Star Quality.

Shoplog Aisha: De enige foundation van M.A.C waar ik voor de workshop ervaring mee had was de studio fix fluid. Ik was er uiteindelijk toch niet echt weg van omdat ik de foundation echt voel zitten op mijn huid. Daarnaast was ik toen ik hem kocht in de veronderstelling dat ik heel veel dekking nodig heb, terwijl dat helemaal niet zo is. Tijdens de workshop kregen we de Studio Sculpt foundation in onze eigen kleur om te proberen. En wow, wat was die mooi! Ik gebruikte maar een heel klein beetje en ik had echt een healthy glow. Ik kreeg ook complimentjes van mijn moeder en Seren en ik wist toen gelijk dat ik deze zeker wilde hebben!

Toen we bijna klaar waren met onze make-up mochten we nog een blush en lipstick/lipgloss uitkiezen. Ik vroeg aan de MUA of zij zelf iets voor mij uit wilde kiezen omdat ik het altijd extra leuk vind als iemand dan met iets komt wat ik zelf nooit uit had gekozen. Zij gaf mij de sheertone shimmer blush in Ambering Rose. Ik denk dat hij op de blanke huid rosé goud is, super mooi! Op mijn huid word het eigenlijk een beetje een peachy kleur en hij heeft een hele mooie gouden shimmer. Ik denk dat dit echt een universele kleur is die iedereen heel mooi staat. Extra leuk vind ik het dat heel veel van dit soort kleuren niet te zien zijn op mijn huid, vanwege mijn huidskleur. Nu heb ik dus eindelijk ook zo’n kleur aan mijn stash toe kunnen voegen.

Naast de Ambering Rose blush gaf de MUA mij de Viva Glam VI lipstick. Een neutrale, niet te opvallende kleur, dat is wat ik haar vroeg aangezien mijn meestgebruikte everyday lipstick bijna helemaal op was. Het is een mooie bruine lipstick die lekker glanst en echt heel lekker en voedend aanvoelt op je lippen. Op mijn lippen wordt het een beetje een my lips but better kleur. Extra leuk vind ik het dat het een Viva Glam lipstick is want het hele bedrag wat je betaalt voor de lipstick gaat haar het M.A.C Aids fonds.

Als je benieuwd bent naar een full face foto met deze producten, kijk dan even in dit artikel.

Wat zijn jouw M.A.C must-haves? Heb je nog aanraders?

Groetjes!

Seren & Aisha