Dr. Murad Vitalic Moisturizer & Cleanser review 1

Eind vorig jaar was ik op een persevent van Dr. Murad. Hij is een dermatoloog uit Amerika die al vanaf 1989 huidverzorgingsproducten met zijn eigen naam heeft.

Na afloop van het event kon je een foto laten maken en door de speciale apparatuur werd er een soort ‘huidscan’ gemaakt. Bij mij zag je heel duidelijk dat mijn voorhoofd en neus een stuk vetter waren dan de rest van mijn huid. Ik kreeg producten om uit te proberen die echt waren afgestemd op mijn huid.

Deze producten horen bij de Vitalic line. Deze lijn is gecreëerd om de gecombineerde huid in balans te houden en verstopte poriën aan te pakken.

Alle producten uit deze lijn bevatten granaatappel extract. Een sterke antioxidant, die vroegtijdige huidveroudering tegengaat en de huid beschermt tegen vrije radicalen van buitenaf.

De producten die ik heb zijn de Energizing Pomegranate Cleanser en de Energizing Pomegranate Moisturizer SPF 15.

Ik had de cleanser al een tijdje in gebruik toen ik deze foto’s maakte aangezien eerdere foto’s niet goed gelukt waren. Maar daarom is hij dus niet helemaal vol.

De Cleanser is een foam cleanser en fungeert tegelijk ook als toner. Het was de eerste foam cleanser die ik gebruikte en ik was van tevoren toch bang voor een squeeky clean gevoel na het reinigen van mijn huid. Reinigers voor een gecombineerde huid vind ik vaak toch iets te agressief voor mijn vochtarme huid.

Maar ik werd blij verrast! De cleanser maakt mijn huid juist heerlijk zacht en mijn huid voelt niet zo droog als de woestijn  als ik onder de douche vandaan kom. Ook mijn make-up wordt probleemloos verwijderd. Ik gebruik alleen nooit waterproof mascara dus of dat ook zo makkelijk verwijdert wordt kan ik jullie helaas niet vertellen.

De cleanser is ook erg zuinig in gebruik. In het begin drukte ik het pompje altijd helemaal in maar dan heb je echt veel te veel product. A little goes a long way!

Naast de cleanser gebruikte ik de Energizing Pomegranate Moisturizer SPF 15.

Deze moisturizer komt in een tube. Hij voelt erg licht aan op de huid en trekt heel snel in. Hij hydrateert mijn huid ook goed en ruikt lekker fris en lichtzoet.Ik kan niet echt zeggen dat mijn huid stukken minder is gaan glimmen maar ik heb wel het idee dat het ietsjes minder is als ik deze producten gebruik.

Wat ik wel echt merk is dat mijn huid heerlijk zacht is! Vooral na het gebruik van de cleanser.

De producten van Dr. Murad worden uitsluitend verkocht in salons, via www.murad.nl kun je zien waar bij jou in de buurt een salon zit.

De Energizing Pomegranate Cleanser kost €37,95 en de Energizing Pomegranate Moisturizer kost €46,95.