Dior Minaudiere 001 Grey Golds (Holiday Collection 2010) Review & Foto’s 5

 

 

De make-up kerstcollectie van Dior heeft dit jaar een hele bijzonder item en dat is de Minaudière! In een eerder artikel had ik al iets geschreven over mijn vermoedens over Dior Minaudière en toen ik woensdagmiddag door de Bijenkorf liep zag ik ze opeens! Liefde op het eerste gezicht! Als ik voor mijzelf mag spreken dan vind ik dit een van de mooiste make-up paletten die ik tot nu heb gehad, of misschien wel heb gezien. Het is zo ongelofelijk sierlijk en ik kan me niet voorstellen dat iemand dit niet mooi zou vinden. Maar wat is een minaudière eigenlijk? Een minaudière is een sierlijk mini-tasje waar eigenlijk alleen een paar essentiële make-up items in passen en het is ontstaan in Frankrijk rond 1930. Het is dus een klein tasje en hoe kleiner hoe beter en oh, my, goodness, nogmaals wat is deze toch mooi! Het is niet alleen van buiten mooi, maar van de binnenkant ook. Lees snel verder, want ik heb heel veel foto’s!

De Minaudière is er in twee uitvoeringen, in het grijs en in het roze. Ik  heb de grijze genomen, omdat de roze misschien toch meer geschikt is voor mensen met een wat koelere huidskleur. In de andere uitvoering zitten te lichte kleuren oogschaduw, waardoor het eigenlijk een beetje flets word bij mij. Van de andere kant, er zitten in de roze minaudière wel weer mooie roze lipglosjes. Maar dat is niet erg, want ik heb de grijze en de inhoud is een perfecte samenstelling van kleuren. Een zwarte oogschaduw met een beetje donkerpaarse ondertoon en gouden glitters, een vrij matte grijze oogschaduw en een lichte gouden shimmer/highlighter. Daarnaast zitten er onder het klepje ook nog 2 lipglossjes en ik ben echt heel blij met de kleuren. Het donkerste kleurtje lipgloss is een donkere kersenrood, met gouden glitters. De gouden glitters zijn heel subtiel en samen met een grijze smokey staat het me gewoon echt goed! In eerste instantie dacht ik dat het donkere kleurtje nooit zoveel kleur zou kunnen afgeven, maar ik heb me dus vergist, het geeft wel degelijk kleur aan mijn lippen! Naast de kersenrode lipgloss is er ook een gouden lipgloss, deze geeft alleen maar subtiele, fijne gouden glitters af. Het kan onder de kersenrode lipgloss, maar je kan ook een beetje boven op de kersenrode lipgloss deppen, zodat het nog meer gaat glimmen. Kijk verder naar de foto’s. De foto’s hadden beter gekund, ik weet het, maar dan zouden jullie moeten wachten tot zaterdag of zondag en dat duurt te lang. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan!
Hebben jullie trouwens gezien hoe groot die spiegel is? Ik vind de verpakking en inhoud echt super mooi. Toevallig had ik mijn eerste oogschaduw voor een smokey eye ook van Dior en dat was een donker grijze en daar ben ik nog steeds heel blij mee! Dat was dus wel 6 jaar geleden, maar ik heb hem nog steeds! Ik zeg het bijna nooit, maar de oogschaduwen van Dior bevallen me tot nu toe echt altijd zeer goed! Altijd heel zacht en goed gepigmenteerd, maar nooit te zacht waardoor het gaat kruimelen.
De Minaudiere palettes zijn dus gelimiteerde edities! Volgend jaar of na een paar jaar zul je ze niet meer vinden en als het straks op is, dan is het ook op! Er zit natuurlijk wel een maar, aan het verhaal, de Minaudiere kost €80.7 en dat is wel best veel. Maar er zijn bij sommige parfumerieën acties met 25%  en soms 20 % korting en dan scheelt het je wel mooi 20 euro! Ik begrijp nu in ieder geval wat ze bedoelen met “liefde maakt blind”.
Ik zou zeggen, ga naar Douglas, Ici Paris XL, Mooi parfumerie de Bijenkorf, desnoods naar freaking Paris, maar kijk alsjeblieft in het echt hoe mooi het is! En ja, ik zal binnenkort een look ermee maken en dan krijgen jullie het ook te zien.