Culturele activiteiten voor de komende maand 0

Als je nou niet op vakantie gaat deze maand, en je bent op zoek naar wat leuke activiteiten heb ik vandaag wat leuke tips voor je! Ik ben speciaal ook op zoek gegaan naar activiteiten buiten de randstad. Ik weet dat het voor veel mensen die daar niet wonen juist vervelend is dat alles altijd gericht is op de randstad. Maar tussen deze tips zitten ook wat activiteiten in Groningen en Limburg, hopelijk hebben jullie er wat aan!

De parade Utrecht en Amsterdam

De parade is een evenement met muziek, theater, dans en bijzondere horeca. In Utrecht vindt het plaats in het Moreelsepark. Van vrijdag 20 juli t/m zondag 5 augustus kan je de parade bezoeken.

In Amsterdam moet je in het Martin Luther Kingpark zijn. Van vrijdag 9 augustus t/m zondag 25 augustus kan je hier terecht.

De prijzen zijn voor beide locaties hetzelfde. Tot 16 uur is er gratis entree, daarna kost het €7,50. Voor kinderen tot 12 jaar en 65+ is het altijd gratis. De prijzen van de voorstellingen en de attracties liggen tussen de €2 en €10.

Ik wil zelf al jaren naar de parade maar op een of andere manier komt het er nooit van. Ik lees online vooral vaak hele positieve dingen over de theatervoorstellingen. Hopelijk kan ik er dit jaar in Amsterdam bij zijn.

De Parade

Fit for free Wednesday night skate Rotterdam

Van 24 juli t/m 28 augustus wordt er 6 woensdagavonden wordt er 14 kilometer dwars door het centrum van Rotterdam geskate. Meedoen is helemaal gratis. En na het skaten kan je nog gezellig blijven hangen en is er een dj die voor een lekker muziekje zorgt!

Meedoen is helemaal gratis.

Het is dat ik vanwege mijn gewrichtsproblemen niet mag skaten maar het lijkt me zo leuk om hieraan mee te doen. Gezellig met een grote groep lekker skaten en het is nog goed voor je ook!

Zomerparkfeest Venlo

Dit is een vierdaags cultuurfestival in het Julianapark in Venlo. Er is dans, theater, mode, film, literatuur, beeldende kunst en wetenschap.

Van donderdag 1 augustus t/m zondag 4 augustus. Het is gratis toegankelijk!

Dit is een festival waar ik zelf nooit eerder van had gehoord, Venlo is nou ook niet bepaald om de hoek voor mij dus voor mij is dit niet geschikt. Misschien woon jij in de buurt en spreekt het jou aan?

Zomerparkfeest

Vondelpark openlucht theater Amsterdam

In dit openlucht theater kan je terecht voor klassieke muziek, dans, jeugdvoorstellingen, muziektheater, cabaret en verschillende soorten muziek. Ook kan je er lekker eten en drinken.

Van zondag 2 juni t/m zondag 25 augustus is het openlucht theater in het Vondelpark te vinden. De toegang is helemaal gratis.

Ik wil al jaren in de zomer lekker in een park chillen. Dit klinkt echt ideaal met ook nog leuke activiteiten erbij. Hier wil ik naartoe!

Noorderzon performing arts festival Groningen

In het Noorderplantsoen en op vele andere locaties in de stad wordt het Noorderzon festival gehouden van donderdag 15 augustus t/m zondag 25 augustus. Het wordt omschreven als een kunstenfestival met hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld. Er zijn echt heel veel artiesten die optreden dus ik raad je aan om even de website te bezoeken om te kijken of het iets voor jou is.

Het festivalterrein is gratis toegankelijk maar voor een groot deel van het programma moet wel betaald worden.

Mijn oom gaat zo ongeveer elk jaar naar dit festival. Hij is er altijd heel enthousiast over dus dit staat zeker op mijn nog-te-bezoeken-lijstje!

Noorderzon

Cultura Nova zomerfestivals Heerlen

Van vrijdag 23 augustus t/m zondag 1 september kun je dit festival bezoeken op diverse locaties in Heerlen en omgeving. Er is beeldend theater, dans, muziek, circus, beeldende kunst en film.

De prijzen verschillen per voorstelling.

Net als Venlo is Heerlen ook aardig ver weg voor mij, dus dit festival zal ik zelf niet bezoeken.

Kwaku Summer festival Amsterdam

13 juli t/m 4 augustus wordt vier weekenden lang, op zaterdag en zondag,  in het Bijlmerpark en het Bijlmersportpark het Kwaku festival georganiseerd. Het begon jaren geleden allemaal met een voetbal toernooi maar er zijn nu nog veel meer activiteiten. Muziek, miss-verkiezingen, de uitreiking van een literatuurprijs, debatten en lezingen. En natuurlijk lekker veel Surinaams eten en drinken!

De entree kost €2,50, als je een stadspas hebt zelfs maar €1,50.

Voor het volledige programma kan je het beste even op de site kijken.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben! Ik zou het super leuk vinden om te weten of jullie naar aanleiding hiervan, een van deze evenementen gaan bezoeken!

Van Gogh my dream exhibition

In de Beurs van Berlage in Amsterdam is van 19 mei t/m 6 oktober een Van Gogh tentoonstelling te vinden. Meer dan 200 van zijn werken zijn teruggebracht naar de oorspronkelijke kleuren in reproducties. Tevens zijn er 7 3D-animaties van de meest geliefde schilderijen van Vincent van Gogh.

t/m 7 jaar is het gratis. Voor 8-15 jarigen kost het €11 en voor de overige mensen is het €16, inclusief 3D-bril.

Ik zag op de website dat je daar 50% korting krijgt op het tweede kaartje dus als je met meerdere personen gaat is dat een tip.

vangogh

Hopelijk ben je nu een beetje geïnspireerd! Laat het ons in de comments weten als jij van plan bent om één van deze (of een ander) festival te bezoeken!

Bron informatie.
Bronnen afbeeldingen:
1 - 2 - 3 - 4 - 5