Collistar Talasso-Scrub review 1

Ik had al twee keer eerder een proefje van de Collistar Talasso-scrub gekregen om te proberen en beide keren was het me eigenlijk heel erg goed bevallen. Iets wat bevalt dat blijft je dan voor altijd najagen in je hoofd tot je het uiteindelijk gaat kopen. Alleen vond ik het altijd eigenlijk best wel veel geld, omdat ik niet iemand ben die een ritueel heeft en heel kritisch is met een bodyscrub. Ik kan maanden geen bodyscrub aanraken bij wijze van. Ik woon vlak boven een DA drogisterij waar ze Collistar verkopen en ze hadden een kleine verpakking voor 25 of 30 euro. Het stond op de counter als een kassakoopje en ik ben ervoor gevallen. Impulsief als ik ben natuurlijk.

Zoals ik al schreef ben ik niet echt kritisch als het om een bodyscrub gaat. Ik moet het lekker vinden en het moet betaalbaar zijn. Voor mij maakt het dan niet uit of het kalmerende bestanddelen heeft, of verstevigende, of revitaliserende. Ok, de korrel moet geen pijn doen in mijn handen, en ik mag wel wat voelen op mijn huid. Het is ook een plus als mijn huid daarna lekker gevoed is zodat ik niet meer hoef in te smeren. Voor de rest maakt het me echt niet heel veel uit. En toch vind ik de Talasso-Scrub van Collistar wel benoemingswaardig lekker.
collistar scrub scrub hand

Een reden waarom de Talasso-Scrub zo fijn is, zou verklaard kunnen worden door de mix van 90 verschillende soorten zeezouten. Deze hebben allemaal een verschillende korrelgrote en ik denk dat dit toch wel het essentiële verschil maakt ten opzichte van andere scrubs die ik tot nu heb geprobeerd. Dat de korrels zijn gemengd met plantaardige en essentiële, aromatische oliën speelt ook een belangrijke rol.

Er staat nog meer uitleg op de website, als je meer interesse hebt zou je de Collistar site kunnen bezoeken. Als extra informatie over de bestanddelen heb ik het onderstaande overgenomen, want dat vat eigenlijk samen wat de bestanddelen van de Talasso-Scrub moeten doen voor je huid.

*Zeezouten = exfolierend, revitaliserend en vochtafvoerend

*Oliën van avocado, macadamia, zoete amandel, kukui, soja – hydraterende, voedende, versoepelende en verzachtende werking.

*Essentiële oliën van sinaasappel, munt, rozemarijn – stimulerende, revitaliserende, verstevigende en verkwikkende werking. 

Als ik kijk naar de ingrediënten en wat ze moeten doen voor je huid, dan snap ik helemaal hoe het komt dat deze scrub zo fijn werkt.

scrub binnenkant olie scrub collistar

Op een paar foto’s hierboven zag je de scrub op mijn hand, maar omdat de pot bijna leeg is lijkt de scrub een beetje droog. De oliën zitten alsnog in het product en dat merk je wanneer je het op een vochtige huid aanbrengt of zoals ik voor de foto een klein beetje water toe voegt. Na afloop heb je een heerlijk zachte, gevoede en stralende huid!

collistar scrub 2

In de normale verkoop zit de scrub in een pot van 700 gr. De pot die je op de foto ziet is een pot van 300 gr. Het was alsnog een flinke pot en ik heb er zeker 7/8 keren ruim gebruik van gemaakt. Ik had er zeker ook vaker mee kunnen doen, maar ik vond het dan zo lekker dat ik elke keer best veel gebruikte. De pot van 700 gr heeft een adviesprijs van 49,95 euro, maar met de gebruikelijke 10% korting bij de bekende parfumerieën kost het 44,95 euro. In verhouding valt het eigenlijk best mee. Het is alleen veel geld wat je in 1x neer moet leggen voor een bodyscrub, maar je bent wel voordeliger uit juíst omdat je een grote pot koopt. Volg je het een beetje?

Ik denk dat ik deze scrub in de toekomst weer zou kopen, omdat de textuur, geurbeleving en het gevoel na de behandeling wel voor mij compleet is.

Wat vind jij de van de Talasso-Scrub van Collistar?