Clinique Take the day off cleansing balm 6

Ik wilde al heel lang een cleansing balm proberen. En de Clinique Take the day off cleansing balm stond al maanden bovenaan mijn lijstje. Ik gebruikte de laatste tijd micellair water om mijn make-up te verwijderen maar ik was daar eigenlijk helemaal niet meer tevreden over. Omdat ik mijn ogen de hele dag door moet druppelen was het eczeem rond mijn ogen teruggekomen, en elke keer dat ik met mijn watje met daarop micellair water over mijn ogen ging voelde dat watje veel te ruw aan op mijn huid. Sowieso werd het ook al kouder en mijn huid voelde heel erg trekkerig aan dus de gedachte aan een balm klonk me echt perfect in de oren. Toen Ici Paris weer eens een actie had waarbij je 30% korting kreeg op skincare besloot ik om eindelijk deze cleansing balm te kopen.

DSC_0003

Clinique belooft dat alle onzuiverheden, de meest hardnekkige make-up en restanten van zonnebrandcrème effectief verwijderd worden, zonder de vochtbarrière van de huid te schaden.

Wat extra fijn is aan de Clinique Take the day off cleansing balm is dat hij parfumvrij is, daardoor is hij dus ook geschikt voor mensen die daar gevoelig voor zijn.

Clinique take the day off cleansing balmAls je de balm in de pot ziet dan is het gewoon helemaal vast en ziet het er een beetje hard uit. Maar je kan er heel makkelijk wat uit hebben en als je het dan tussen je handen wrijft smelt het gelijk. De substantie is wat mij betreft ideaal, het wordt namelijk niet zo vloeibaar als een olie, waardoor het zo tussen je vingers doorglijdt. Het blijft net compact genoeg zodat je het op je gezicht kan aanbrengen, zonder dat er iets van je handen af valt.

Clinique take the day off cleansing balm Clinique take the day off cleansing balm

Ik verdeel het dan gewoon over mijn hele gezicht en doe extra voorzichtig en zachtjes rond mijn ogen. Ik ga voorzichtig met mijn vingers over mijn wimpers om mijn mascara te verwijderen en daarna verwijder ik het met een handdoekje die ik nat heb gemaakt met handwarm water. En dan is al mijn make-up super snel en makkelijk verwijderd, ook mijn mascara! Met micellair water blijft er bij mij vaak toch nog een klein restje mascara over, maar bij deze cleansing balm niet. Mijn huid voelt hierna nog heerlijk gevoed aan en absoluut niet droog of gestript wat nog weleens kan gebeuren na het reinigen. Ook mijn ogen voelen nog helemaal zacht en niet geïrriteerd aan.

Ik gebruik hem als eerste reiniger, om mijn make-up en zonnebrandcrème te gebruiken. Hierna reinig ik mijn huid nog met een andere cleanser, die zal ik je binnenkort laten zien.

Ik heb bijna het gevoel dat deze review overkomt als een reclame, omdat ik gewoon zó enthousiast ben. Ik heb inmiddels zelfs al een back-up gekocht omdat de mijne bijna op is, dus ik hoef niet meer te zeggen dat ik het een aanrader vind toch? Dit is echt de fijnste (eerste) cleanser die ik de afgelopen jaren heb gebruikt!

De Clinique Take the day off cleansing balm is te koop bij de parfumerie en de adviesprijs is €31 voor 125 ml. Maar er zijn vaak genoeg kortingsacties waardoor je hem voor minder geld zou kunnen kopen.