Clarins UV Plus SPF 50 0

Ik had meerdere goede reviews gelezen over de Clarins UV Plus SPF 50. Twee punten die mij vooral erg aanspraken waren dat hij doorschijnend (ik vind doorschijnend een beetje gek klinken, maar het is toch echt de vertaling voor translucent) is en dat je hem daardoor dus ook makkelijk over je make-up heen kan aanbrengen.

In deze tijd van het jaar gebruik ik mijn SPF eigenlijk alleen in de ochtend. Maar in de zomer, als je bijvoorbeeld op een terrasje zit dan is het wel heel fijn als je nog een beetje over je make-up heen kan aanbrengen. En dan zou ik niet als een gek gaan zitten smeren, maar het gewoon voorzichtig deppend aanbrengen.

Clarins UV Plus

Clarins maakt nogal wat beloftes voor dit product.

Deze zeer lichte, olie vrije textuur legt een multi beschermende, doorzichtig, schild op je huid. Waardoor je huid beschermd is tegen de schadelijke effecten van UVA- en UVB-stralen, vervuiling van de stad en vrije radicalen. Je huid wordt beschermt tegen vroegtijdige veroudering en donkere vlekken. De huid voelt comfortabel aan en je teint is stralend. Voor het behoud van een jeugdige, heldere en egale huid.
Te gebruiken over je dagverzorging en voor de make-up. Gedurende de dag kan je de UV Plus met klopbewegingen over je make-up aanbrengen, voor een langdurig effect. 
Schudden voor gebruik! Samengesteld uit 100% minerale zonnefilters, die geschikt zijn voor zelfs de meest gevoelige huid (laat geen wit laagje achter, is doorzichtig op de huid!)

Cantaloupe-meloen-extract: rijk aan anti-oxidanten, het beschermt de cellen tegen oxidatieve stress als gevolg van UVA- en UVB-straling en vervuiling.
Organische zwarte bessen extract: helpt bij roodheid en het trekkerige gevoel, veroorzaakt door UV-stralen en milieuvervuiling, te voorkomen.
Hyaluronzuur: beschermt de huid tegen uitdroging die wordt veroorzaakt door verandering van de hydrolipidelaag onder invloed van UV-stralen en milieuvervuiling.

Clarins UV Plus

Ik heb de UV Plus nu al een tijd in gebruik en ik kan wel zeggen dat ik enthousiast ben. Ik breng hem aan na mijn dagverzorging, als laatste stap. Daarna breng ik mijn make-up aan. Ik denk dat hij op een lichte huid inderdaad helemaal doorschijnend is. Ik moet vanwege mijn donkere huid nog wel een klein beetje opletten dat ik hem echt goed uitsmeer anders krijg ik toch een hele lichte gloed.

Clarins UV Plus

Clarins UV Plus

Clarins UV Plus

Clarins UV Plus

Hij smeert wel echt heel makkelijk uit en wordt ook snel opgenomen in mijn huid. Hij voelt echt heel erg licht aan, ik heb echt totaal niet het idee dat ik nog een extra vette laag aanbreng na mijn dagverzorging. Ook onder make-up ziet hij er prachtig uit, je merkt echt geen verschil.

Ik vind hem ook lekker ruiken, hij heeft niet de standaard zonnebeschermingsgeur, daar houd ik echt helemaal niet van. Hij heeft een hele zachte geur, het viel me ook niet direct op, ik ruik het alleen wanneer ik het rond mijn neus aanbreng.

Clarins UV Plus

Ik vind het wel lastig om te beoordelen of hij inderdaad schade door milieuvervuiling voorkomt. Ik kan daar eerlijk gezegd niet echt iets over zeggen. Wel doet hij zijn SPF werk goed en heb ik echt het idee dat mijn huid de hele dag goed beschermd is. In de zomer, als de zon echt fel is en de hele dag sterk aanwezig is zou ik denk ik wel na een paar uur een extra laagje aanbrengen op dagen dat ik veel buiten ben zoals ik eerder al zei.

 Conclusie: De Clarins UV Plus SPF 50 is super licht, zo goed als doorschijnend, beschermt goed en ruikt erg fijn.

De adviesprijs voor de Clarins UV Plus SPF 50 is €44,40. Toch wel heel prijzig. Ik kocht hem zelf op Schiphol en betaalde toen geloof ik rond de €30. Het is sowieso handig om de acties bij de parfumeries in de gaten te houden want dan kan je flink wat besparen.