Chanel Hydra Beauty Gel Creme review 2

‘Insert engelenzang op de achtergrond’ want let’s talk Chanel baby. Chanel is namelijk waar schoonheid begint, volgens Chanel. Ik heb het niet zelf verzonnen, maar ik kan me er wel in vinden. Weet dat niks toeval is bij Chanel. Over alles is nagedacht en de vrouw en al haar vrijheid staan centraal. Want schoonheid is ook zelfverzekerd en verzorgd zijn en je lekker in je vel voelen. Met een verzorging, waarbij je zelf de vrijheid hebt om te kiezen wat je huid nodig heeft, waarbij niks moet, draag je bij aan die persoonlijke schoonheid. Ik was altijd al wel aangetrokken tot de Hydra Beauty lijn van Chanel, dus toen ik het kreeg was ik helemaal in mijn nopjes. Ik moest wennen aan de gel crème textuur, maar de luchtige en frisse textuur was de afgelopen warme maanden wel ideaal. Nu het bijna op is, ben ik wel een beetje verdrietig.

CHanel Hydra beauty gel creme 2

Waarom was ik dan zo geboeid door een specifieke Hydra Beauty lijn van Chanel? Onder de naam van de crème staat de omschrijving ‘hydratation protection radiance’. Deze specifieke combinatie klinkt bij mij als muziek in de oren. Ik heb geleerd dat hydratatie belangrijk is voor de bescherming en weerstand van de huid. Dit resulteert weer in een gezonde huid. De hydra beauty verzorging geeft dus comfort aan de huid, werkt beschermend, maar tegelijk ook nog eens op de uitstraling. Hydratatie + uitstraling zijn bij mij magische woorden haha.

Deze lijn belooft de vochtbalans van de huid te herstellen. Dit heeft te maken met de totale hydratatie die de verzorging biedt, want de verzorging werkt op de oppervlakte van de huid door een soort filmlaag te leggen, maar werkt ook tussen de cellen en door tot in de cellen. Daarnaast bevat het ook blue ginger als anti-oxidant en booster voor een stralende huid. Wat niet kan en mag ontbreken zijn de actieve werkstoffen van de witte camelia, die op een speciaal door Chanel vervaardigde techniek worden verwerkt.

chanel hydra beauty Chanel hydra beauty gel creme

De gel creme werkt net zo goed als de gewone crème, het is alleen een kwestie van voorkeur voor beleving op je huid. De gel is natuurlijk heel luchtig, fris en wordt snel door mijn huid opgenomen. Bij mij voelt mijn huid voldoende verzorgd aan, mijn huid straalt, maar glimt absoluut niet. Ik heb de crème gecombineerd met verschillende serums en vaak ook zo alleen gedragen. Ik merk dat het mijn huid gladder maakt en beschermd, maar absoluut niet afsluit. Dat is echt belangrijk voor mij, anders gaat mijn huid transpireren en kan ik het niet gebruiken. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, dan is het het plakkerige gevoel wat ik wel eens op mijn handen voelde als ik het net had aangebracht. Met de warme dagen had ik er meer last van dan nu.

Laatst bedacht ik me dat ik vroeger ook altijd een klein beetje couperose wangetjes had en wat ik ook gebruikte, ik had altijd roodheid als ik geen make-up droeg. Het valt me nu pas op dat ik dat niet meer heb. In alle eerlijkheid durf ik niet te zeggen dat het door de Hydra Beauty crème komt, want ik heb ook andere serums gebruikt en ik reinig ook met Clarisonic. Grote kans dat het door een combinatie van verschillende producten komt.

De Chanel Hydra Beauty verzorging wilde ik graag proberen, omdat ik de prijs nog best toegankelijk vind en het doet wat voor mij belangrijk is. Het is een pot met een 50 ml inhoud en kan ‘s ochtends en ‘s avonds gebruikt worden. Als je dan ook nagaat dat ik de crème al ruim 6/7 maanden aan het gebruiken ben, dan is het ook nog best zuinig in gebruik.

Chanel Hydra Beauty Gel Creme 50 ml kost 63,00 euro.