Chanel cream blush Chamade (67) review 1

Ik kocht deze Chanel cream blush in Chamade afgelopen herfst. Ik dacht dat het een limited edition blush was maar ik kwam er laatst achter dat hij gewoon in de vaste collectie zit. Omdat hij geweldig mooi is en kwalitatief ook nog eens heel goed wilde ik er graag een review over schrijven.

Chanel cream blush Chamade

Chamade is mijn eerste cream blush, hiernaast heb ik alleen twee cream colour bases van M.A.C. Ook een crème product maar dus geen specifieke cream blush. Ik wilde al lang een cream blush proberen want ik las er bij bloggers altijd veel goeds over. Vooral in de zomer schijnen ze fijn te zijn. Toen Chanel met hun cream blushes uitkwam wist ik al dat ik er heel graag eentje wilde. Vooral ook omdat er lekkere opvallende kleuren bij zaten.

Chanel cream blush Chamade

Chamade wordt omschreven als een deep pink. Hij is ook wel roze maar dan wel echt met een vleugje rood er doorheen. Ik vind het best een aparte kleur en ik heb zeker niks vergelijkbaars in mijn stash, daarom werd ik ook gelijk naar deze kleur toe getrokken in de winkel. De blush bevat geen shimmer en heeft een satijnen finish. Ik breng hem zelf aan met mijn vingertoppen en blend het vervolgens uit met mijn M.A.C #130 penseel. Alleen met je vingers aanbrengen kan ook maar ik vind het met een kwast toch net iets makkelijker. De blush blendt echt heel makkelijk en fijn. Hij is wel super gepigmenteerd dus je hebt echt maar een klein beetje nodig. Zeker als je een lichte huid hebt moet je hem wel echt heel rustig opbouwen.

De verpakking is zoals je van Chanel  gewend bent ook al luxe. Zo komt de blush in een doosje met een spiegeltje, hierin kan je de blush prima bijwerken mocht je dat willen. En daarnaast zit het doosje zoals de andere Chanel producten in een fluwelen zakje zodat de verpakking niet beschadigt.

Chanel cream blush Chamade

Hierboven heb ik rechts een swatch aangebracht zoals het is wanneer je met een vinger over de blush gaat. Ernaast heb ik het een beetje geblend. Houd er rekening mee dat ik een donkere huid heb en als jij lichter van huidskleur bent dan zal hij er iets anders uitzien op jouw huid. Op de rechterswatch zie je het roze van de blush goed maar als hij geblend is vind ik dat je ook wel ziet dat er ook iets roods in zit.

Chanel cream blush Chamade

Ik kijk een beetje boos op deze foto omdat de zon fel scheen. Ook op deze foto zie je wel goed dat het een roze kleur is met een vleugje rood er doorheen vind ik. Ik vind het echt een unieke en speciale kleur.

Chanel cream blush Chamade

De Chanel cream blush blijft bij mij zeker 8 uur perfect zitten. Hij blendt ook als een droom en is lekker gepigmenteerd. Ik ben helemaal fan van deze blush, de kleur vind ik speciaal en de olievrije formule werkt super fijn. Ik wil hier zeker meer kleuren van! Voorlopig doe ik het in elk geval met Chamade, ik voorspel dat wij onafscheidelijk worden deze zomer!

De Chanel cream blush bevat 2,5 gram en kost €34,95. Een pittige prijs voor een blush maar blushes van vergelijkbare luxe merken kosten gemiddeld wel een tientje meer. Geen idee waarom dat zo is maar wat dat betreft vind ik de prijs voor deze blush dus nog wel te doen, zeker wanneer er kortingsacties zijn.

Gebruik jij vaak cream blush?