Burberry Blush – Hydrangea Pink no. 10 en Rose Blush no. 03 0

Een iconische trenchcoat van Burberry kan ik nog even niet veroorloven, maar gezien het merk sinds 2010 een cosmetica lijn heeft gelanceerd, kan ik wel dat luxe gevoel van het merk een beetje bij me dragen. Alleen is de make-up van Burberry toch bijna net zo onbereikbaar als de kleding. Niet vanwege de kosten, maar vanwege de beperkte verkooppunten. Toen Burberry make-up tijdens de DDD van de Bijenkorf eenmalig werd verkocht, kon ik mijn slag slaan. Na lang twijfelen en een strenge selectie koos ik uiteindelijk voor 2x een Burberry blush en betaalde hiervoor de prijs van 1.
burberry bl

burberry blush voorkant

De blush zit in een zilverkleurig, metalen doosje en het ruitenmotief mag niet ontbreken. De verpakkingen ogen en voelen luxe aan en zijn een tikkeltje aan de zware kant.  Het deksel/bovenkant heeft een magnetische sluiting en dat draagt bij aan de luxe beleving van het product.
burberry hoesjes

Daar hoort natuurlijk ook een fluwelen zakje bij. Ik ben deze dingen altijd als eerste kwijt.

burberry blush schuin

Als je het opent zie je uiteraard de blush en een heel fijn borsteltje. Het borsteltje is ideaal in gebruik, want je kan hiermee prima doseren zonder dat het te veel wordt. Ze kunnen namelijk nogal wat pigment afgeven, dus het is even wennen. Het penseeltje zorgt ervoor dat je het mooi kunt doseren en vervagen.

burberry blush

Burberry Light glow – Rose Blush no.03

De kleur Rose Blush is een zachte, maar toch fris roze tint. Dit is mijn favoriet van de twee.

Burberry blush 2

Burberry Light Glow – Hydrangea Pink no. 10

Hydrangea Pink is pittig qua kleur en vooral met deze moet ik voorzichtig zijn. Het kan bij mij al snel te veel worden, vooral als ik een gewone blush penseel gebruik.

Burberry blushes

Ik vind allebei de kleuren mooi, maar Rose Blush vind ik makkelijker te dragen dan Hydrangea Pink. Hoewel het light glow blushes zijn, geven ze met een lichte applicatie al toch veel kleur. Na blush smelt na ongeveer een half uur mooi samen met de huid en geeft het inderdaad een mooie glow. Zonder glimmer of glans.

swatch burberry blush

Hierboven heb ik de swatch met een paar vegen opgebouwd, dit is om aan te tonen hoe sterk ze gepigmenteerd zijn. Ik vermoed dat niet veel mensen een blush zo intens zullen dragen, maar mocht je het willen dan is het wel op te bouwen. Ik zou een luchtige penseel adviseren.

Ik wilde heel graag in een look laten zien hoe de blush mij staat. Helaas bleek mijn Guerlain foundation op de foto’s opeens veel te licht te zijn en zag mijn huid er zo grauw en blèh uit, dat ik alleen maar ongelukkig werd van de foto’s. Ik kon deze foto’s absoluut niet toevoegen, maar ik wilde wel heel graag mijn mening geven over de Burberry blushes.

De verpakking, de print in de blush en de kleuren zijn mooi, maar ik heb nog niet het gevoel dat ik het zo bijzonder vind dat ik er weer 1 zou kopen. Het kan zijn dat ik er later anders over denk.

Burberry make-up is in Nederland alleen verkrijgbaar bij Douglas Kalverstraat in Amsterdam en online op de website van Douglas. Ze kosten 37,- euro per stuk.

Wat vind jij van Burberry make-up?