Bourjois Happy Light Foundation 1

Al jaren is menig blogger zeer enthousiast over de verschillende Bourjois foundations. Ik was er altijd heel nieuwsgierig naar maar ik wist dat drogisterij foundations in Nederland nou eenmaal nooit in kleuren voor de donkere huid te koop zijn. Echt belachelijk vind ik dat en ik kan er eerlijk gezegd best boos over worden. De consument met een hele lichte huid en die met juist een donkere huid lijken echt compleet overgeslagen te worden wat foundations betreft in de Nederlandse drogisterijen. Echt heel zonde want ik heb niet altijd zin om 30-40 euro neer te leggen voor een foundation.

Bourjois Happy Light Foundation

Maar goed, ik keek een tijdje geleden dus toch bij de Bourjois foundations en ik besloot te kijken hoe donker de donkerste kleur was. En wat bleek? Hij was donker genoeg voor mij! Toen ik hem afrekende had ik toch nog wel mijn twijfels, ik heb namelijk weleens eerder gedacht dat ik de goede kleur toch gevonden had maar dat bleek dan uiteindelijk toch niet echt een goede match.Maar inmiddels gebruik ik hem al een maand of twee en ik ben er super tevreden over.

Dit is dus de allereerste drogisterij foundation voor mij. Zoals ik al eerder zei heb ik dus wel eerder drogisterij foundations gekocht maar was de kleur toch niet helemaal goed. En ik kan toch nooit zo goed zeggen wat een foundation voor mijn huid doet  als de kleur niet goed is.

Bourjois Happy Light Foundation

Ik heb als het goed is de donkerste kleur, nummer 58. Ik moet wel zeggen dat ik niet heel donker ben dus het is niet zo dat alle donkere dames deze foundation kunnen proberen.

Volgens Bourjois zou de Happy Light foundation er voor moeten zorgen dat de huidskleur in elk licht tot zijn recht komt. De huidskleur wordt gecorrigeerd zonder dat het voor een maskereffect zorgt. Hierdoor zou je een stralende en egale huidskleur moeten hebben, gedurende 16 uur, met een ultranatuurlijke look. Bovendien zou Happy Light ook nog goed voor je huid moeten zijn omdat het je huid gedurende 8 uur gehydrateerd houdt.

De Happy Light is best dun van structuur. Dunner dan alle andere foundations die ik ooit gebruikt heb. Ik breng hem zelf aan met een stippling brush en dat werkt erg fijn vind ik zelf. De foundation laat zich makkelijk over mijn huid verdelen. Op de foto hieronder zie je als het goed is wel een beetje hoe dun de foundation is. Ook zie je de gele ondertoon goed. Dat is voor mij ideaal want ik ben aardig geel.

Happy light foundation

Hieronder zie je mijn gezicht zonder make-up. Ik heb alleen gezichtsverzorging gebruikt.

Zonder make-up

En hieronder heb ik alleen de Happy Light foundation aangebracht. Ik heb één pompje over mijn hele gezicht verdeeld. Vervolgens heb ik nog een kwart pompje gebruikt om de donkere vlekken onder mijn ogen weg te werken en wat roodheid rond mijn neus te camoufleren.

Met foundation

Mijn huid is na het aanbrengen van de foundation veel egaler. Ook matteert hij mijn huid goed, niet op een manier dat het overdreven mat is, mijn huid ziet er gewoon gezond uit vind ik zelf. Ik vind het zelf ook wel echt bijzonder dat ik hem zelfs kan gebruiken om mijn donkere kringen onder mijn ogen mee weg te werken. Want die zijn écht donker en daardoor dus ook een stuk donkerder dan de rest van mijn gezicht.

Full make-up

Op bovenstaande foto heb ik mij helemaal opgemaakt. Ik heb het nog wel lichtjes afgepoederd met de M.A.C Mineralize Skinfinish Natural.

Ik ben echt super tevreden over de Bourjois Happy Light foundation. Hij is erg licht waardoor ik hem absoluut niet voel zitten als ik hem aangebracht heb. Daarnaast dekt hij goed maar wel natuurlijk. Ook matteert hij mijn huid een beetje zonder het extreem mat te maken. Ik heb hiervoor alleen duurdere foundations gebruikt maar de Happy Light doet daar voor mij zeker niet voor onder. Ik ben inmiddels wel extra benieuwd geworden naar de overige foundations van Bourjois.

De Bourjois Happy Light foundation bevat 30 ml en kost €15,95.