Boeken die ik onlangs gelezen heb – Insurgent, Allegiant, Anti-Glamour & Happy Life 2

Ik ben weer lekker op dreef met lezen. Een tijdje lukte het niet zo goed vanwege concentratieproblemen en deed ik er meestal een paar maanden over om een boek uit te lezen. Op die manier kom je moeilijk in het verhaal en wordt het bijna een last om een boek uit te lezen. Inmiddels gaat het al een stuk beter, mijn concentratie is nog steeds niet wat het geweest is maar ik heb het idee dat ik het aan het trainen ben door steeds meer te lezen. De afgelopen tijd heb ik dan ook lekker weer wat boeken kunnen lezen en ik heb er een paar uitgekozen waar ik jullie over wilde vertellen. Insurgent, Allegiant, Anti-Glamour en Happy Life, hieronder vertel ik je er meer over.

Anti-glamour - Carice van Houten & Halina Reijn

Anti-Glamour van Carice van Houten en Halina Reijn kreeg ik voor mijn verjaardag. Ik wilde hem al een tijdje maar toch twijfelde ik steeds als ik op het punt stond om hem te kopen. Uiteindelijk kreeg ik hem dus cadeau en ik ben toch wel blij dat ik hem nu heb. Het boek geeft je een kijkje in de levens van Carice en Halina. Zo vertellen ze eerst over hun opvoeding en het gezin waar ze uit komen. Je leest over hoe zij elkaar ontmoetten en wat voor mij heel leuk was, was het hoofdstuk waarin ze beiden vertellen over hoe het was om rond hun 18e naar Amsterdam te verhuizen. Ik ging zelf op mijn 18e ook studeren in Amsterdam en ging toen op kamers wonen in Amstelveen, voor mij heel herkenbaar dus. Ik ben inmiddels een half jaar geleden weer naar Amsterdam verhuisd en wat ik dus ook heel erg leuk vond waren de hoofdstukken met hun favoriete adresjes in Amsterdam. Van adresjes om lekker iets te eten of te drinken, tot leuke musea, leuke unieke winkeltjes, de beste koffietentjes waar je ook fijn op je laptop kunt werken en leuke plekken om uit te gaan. Sommige adresjes kende ik al maar er zaten ook hele leuke nieuwe tips tussen van plekken die ik binnenkort zeker eens zelf wil gaan bekijken. Daarnaast vertellen zij over hoe zij de roem ervaren, hoe zij over hun eigen lichaam denken, hun eetpatroon en voor de beautyliefhebbers, delen zij ook hun favoriete beautyproducten. Ik vind het echt een heel leuk boek en anders dan alle anderen die ik eerder heb gelezen. Het geeft echt een kijkje in hun levens en ik vond het ook interessant om te lezen over hoe zij zich klaarmaken om bijvoorbeeld naar een premiere te gaan. Je hebt echt het gevoel dat je achter de schermen meekijkt. Het is ook heel pakkend geschreven en ik las het boek dan ook binnen een avond uit. Een hele prestatie met die belabberde concentratie van mij ;-)!

Insurgent - Veronica Roth Allegiant - Veronica Roth

Insurgent en Allegiant zijn beiden van Veronica Roth. Het tweede en derde deel in de Divergent serie.  Het derde is tevens het laatste deel. Ten eerste wil ik zeggen dat ik het heel irritant vind dat Insurgent de Britse cover heeft, hij past nu helemaal niet naast Divergent en Allegiant in mijn boekenkast. Ik kan er niks aan doen maar ik vind dat dus echt een probleem, haha! Toen ik hem bestelde had ik helemaal niet door dat de cover anders was, lekker stom dus. Maar goed, het gaat om de inhoud. Ik vind het een beetje lastig om te beschrijven waar deze boeken over gaan want Insurgent gaat precies verder waar Divergent ophoudt en hetzelfde geldt voor Allegiant, die gaat precies verder waar Insurgent is opgehouden. Maar als jij Divergent nog wil lezen of in de bioscoop wil bekijken kan ik beter niet vertellen wat er allemaal gebeurt, dat ga ik dus ook niet doen. Ik kan jullie wel vertellen dat ik de boeken echt heel goed geschreven vind. Wat ik zelf vaak lastig vind aan boeken lezen is dat het vaak even duurt voordat je echt goed in het verhaal zit. Vaak doe ik over de eerste 100 bladzijdes dan ook het langste, als het eenmaal spannend is en ik wil weten hoe het afloopt dan lees ik het boek zo uit. Dat is dus het goede aan de schrijfstijl van Veronica Roth, de boeken gaan echt precies verder waar de voorloper eindigt. Ik weet dat ik er bij The Hunger Games trilogie toch vaak weer even in moest komen maar hier is het direct vanaf het begin weer spannend. Wat ook wel leuk is om te vermelden is dat Allegiant zowel uit de oogpunten van Tris als Four is geschreven. Voor het eerst krijgen we dus te weten wat Four allemaal denkt en voelt, heel leuk vond ik dat. Ik heb de boeken in het Engels gelezen maar er is ook een Nederlandse vertaling. Als je van dystopische boeken houdt zoals The Hunger Games dan moet je ook zeker eens de Divergent trilogie lezen.  Ik heb al eens geschreven over Divergent dus als je wil weten waar het over gaat dan kan je dat hier lezen.

Happy Life - Mascha Feoktistova

Tot slot Happy Life van Mascha, wie kent haar niet als bloglezer?! Ik was wel benieuwd naar het boek, juist omdat het niet over beauty gaat. Het zijn korte verhaaltjes met dingen die zij in haar leven tot nu toe heeft meegemaakt en ze vertelt welke lessen ze hieruit heeft geleerd. Toen ik nog in het begin van het boek was vroeg ik me af of ik wel tot de doelgroep behoorde. Ik ben ongeveer dezelfde leeftijd als Mascha maar de eerste hoofdstukken spraken mij persoonlijk niet zo aan. Zo ging het over school en uit huis gaan. Dit zijn dingen die de jongere lezers zeker aan zullen spreken maar ik ben die fases persoonlijk aan een tijdje voorbij. Maar naarmate ik verder in het boek kwam begon het mij steeds meer aan te spreken. Zo vond ik de hoofdstukken over Happy zijn en diep graven bij jezelf heel leuk om te lezen. Ook het hoofdstuk over het Vision board sprak mij heel erg aan, ik wil er zelf al een hele tijd eentje maken. Ik heb al een stuk canvas gekocht en dat ligt al maanden op mij te wachten, door dit hoofdstuk raakte ik dus weer helemaal geïnspireerd om er echt mee aan de slag te gaan. Ik denk dat het boek mij ook aansprak omdat ik het gevoel heb dat er een nieuwe levensfase voor mij aan gaat breken. Zo ben ik er de laatste tijd erg mee bezig om erover na te denken welke kant ik precies op wil en wat ik allemaal wil bereiken. Dit boek inspireerde mij echt om daar nog meer over na te denken, vooral omdat ik daar dus al zo mee bezig was. Het boek leest heel makkelijk weg, het heeft dezelfde vlotte schrijfstijl als wat je op Mascha haar blog gewend bent. Er zaten helaas nog wel wat stijlfoutjes in maar hopelijk worden die er bij een volgende druk uitgehaald.

Hieronder heb ik alle prijzen voor jullie op een rijtje gezet. Ik heb de prijzen van Bol.com aangehouden.

  • Anti-Glamour  – Halina Reijn & Carice van Houten: 22,50
  • Insurgent - Veronica Roth €10,99
  • Allegiant – Veronica Roth €10,99
  • Happy Life – Mascha Feoktistova €14,95

Heb jij een van deze boeken ook gelezen? Of heb je nog andere aanraders voor me, laat ze dan achter in de comments!