The Body Shop Mango Body Scrub review 2

Dit is al de derde Mango scrub van The Body Shop die ik heb gekocht dus het leek me tijd om er eens een review over te schrijven. The Body Shop heeft lichaamsscrubs in verschillende vormen. Zo hebben ze suikerscrubs zoals deze mango body scrub. Daarnaast hebben ze scrub-gelee’s en tot slot nog scrubs met een lichte crème vorm zoals de Shea body scrub. Ik heb tot nu toe alleen de sugarscrubs geprobeerd en omdat ik die heel erg fijn vind koop ik die steeds opnieuw, zonder die andere scrubs te proberen.

The Body Shop Mango Scrub

Op de pot staat dat het een sugarscrub is maar het tweede ingrediënt van de scrub is suiker en het derde is zout, het is dus een combinatie van beiden. Er zitten ook heel veel verschillende oliën in de scrub. Ondere andere mangopit olie, Sojaboon olie en amandelolie. Lekker veel verzorgende ingrediënten dus.

The Body Shop Mango Scrub The Body Shop Mango Scrub

De scrub bevat redelijk grove suiker- en zoutkorrels en op bovenstaande foto kan je ook licht het olielaagje erin zien. De olie in de scrub is absoluut niet vettig, het geeft gewoon een verzorgd gevoel maar het plakt absoluut niet. De geur van deze scrub is echt heel lekker, hij ruikt echt duidelijk naar mango. Volgens mij had/heeft Lipton ook een mango ice tea en daar ruikt hij echt naar! Hij ruikt niet precies naar een verse mango maar dus echt naar een mangodrankje. Voorheen hield ik nooit zo van die etensgeurtjes in verzorgingsproducten maar sinds ik deze scrub heb gebruikt vind ik dit soort producten dus juist wel heel lekker ruiken. Het is ook niet zo dat je de hele dag nog een mango walm om je heen ruikt dus overheersend is de geur niet. Wat ik wel heel lekker vind is dat de badkamer lekker naar mango gaat ruiken als ik hem gebruikt heb. Als ik dan een half uurtje later weer in de badkamer kom dan ruikt het lekker zoet.

The Body Shop Mango Scrub

De Mango body scrub maakt mijn huid echt heerlijk zacht. Wat mij betreft zijn de korrels precies grof genoeg. Ik ben gek op het lichte olielaagje dat het achterlaat op mijn huid na het douchen. Hierdoor voelt mijn huid niet droog aan. Het enige nadeel vind ik dat er wel altijd wat water in de pot komt als je het gebruikt. Hoe voorzichtig ik ook doe, helemaal droog kan ik hem toch niet houden. Dit is natuurlijk iets minder hygiënisch dus wat dat betreft zou de verpakking wat mij betreft wel aangepast mogen worden. De Body scrubs van The Body Shop en Rituals zijn beide favorieten van mij. De reden dat ik af en toe afwissel is dat ik het gewoon leuk vind om steeds een andere geur te hebben. Eigenlijk zou ik volgende keer eens een ander type body scrub van The Body Shop moeten proberen om te kijken of ik die even fijn vind.

De Mango Scrub van The Body Shop kost €15 voor 200 ml.

Heb jij ervaring met The Body Shop scrubs? Welke is jouw favoriet?