Binnenkort in de bioscoop – films die ik heel graag wil zien 0

Er zijn op de komende tijd aardig wat films die uitkomen waar ik erg naar uitkijk. Ik heb er een paar voor je geselecteerd.

The_Mortal_Instruments_City_of_Bones_36679

The Mortal Instruments: City of Bones

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek, een young adult boek. Dit genre is hot en er worden de komende tijd aardig wat van verfilmd. Het boek wil ik al een paar jaar lezen maar het is er tot nu toe nog steeds niet van gekomen, ik moet nu toch echt gaan opschieten! Het is ook nog eens een zesdelige boekenserie, waarvan het zesde en tevens laatste deel in 2014 uitkomt, dus als ik het leuk vind hoef ik mij de komende tijd in elk geval niet te vervelen!

De film gaat over Clary Fray, een meisje uit New York wiens moeder wordt aangevallen door een demoon. Hiernaast is ze ook nog getuige van een moord door een groepje jongeren. Het bizarre is dat zij de enige is die het kan zien.

Terwijl zij haar moeder probeert terug te krijgen ontdekt ze dingen over haar verleden en haar bloedlijn, dingen die haar hele leven zullen veranderen…

Ik vind het wel spannend klinken, ik hoop echt het boek nog snel te kunnen lezen in de komende weken.

The Mortal Instruments: City of Bones draait vanaf 22 augustus in de bioscoop.

Hoe duur was de suiker

Hoe duur was de suiker

Ook een boekverfilming, naar een boek van Cynthia McLeod. Dit is echt een boek dat ik mijn hele leven al ken. Mijn moeder heeft me er vaak over verteld en zij verzamelde ook alle boeken va Cynthia Mcleod. Ik heb zelfs eens in Suriname een tour gemaakt naar de plantages onder leiding van Cynthia McLeod waar ze ons van alles vertelde over de slaven en de plantages. Heel interessant!

De film gaat over twee halfzusjes in het achttiende-eeuwse Suriname. De blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Sarith raakt verbitterd door het harde leven in de kolonie en ondertussen krijg Mini-Mini juist haar eigen kans op geluk. De vraag is of ze die kans kan grijpen ten koste van haar meesteres en halfzus…

Dit lijkt me een erg mooie film, ik heb voor zover ik me kan herinneren niet eerder een Nederlandse film gezien over de slavernij. En het feit dat het over Suriname gaat maakt het door mijn Surinaamse afkomst toch wel extra interessant.

Hoe duur was de suiker draait vanaf 26 september in de bioscoop.

jObs

jObs

De biografie over Steve Jobs heb ik pas gelezen en wat heeft dat boek mij geinspireerd zeg! Hoewel er vaak naar voren komt dat Steve Jobs niet altijd de makkelijkste persoon was om mee te werken of om als baas te hebben, kwam hij op mij toch vooral heel inspirerend over. Hoe hij zo progressief kon zijn en niet zomaar genoegen nam met iets dat niet perfect was vind ik erg bijzonder.

In de film wordt het leven van Steve Jobs gevolgd vanaf hij stopt met de universiteit en zien we hoe hij Apple opricht en hoe dit bedrijf uitgroeit tot een van de grootste en bekendste technologiemerken ter wereld.

Deze film moet ik zien. Ik krijg geen genoeg van Steve Jobs op het moment haha.

jObs draait vanaf 5 september in de bioscoop.

The Hunger games catching fire

The Hunger Games: Catching Fire

Ik ben fan van de Hunger Games boeken. Eigenlijk vooral van het eerste deel, daarna vond ik het wel minder worden. Toch was het verhaal nog wel leuk genoeg om heel erg uit te kijken naar de film. Sowieso gaat alles in een film altijd sneller en dat is wat ik vervelend vond in het boek, het kwam heel langzaam op gang.

In Catching Fire is het tijd voor de 75e hongerspelen, wat een hele speciale editie belooft te worden. Ondertussen ontstaat er ook een opstand in de verschillende districten.

Ik ben super benieuwd naar de film en ik ben vooral benieuwd hoe ze alles eruit hebben laten zien tijdens de hongerspelen.

The Hunger Games: Catching Fire zal vanaf 20 november in de bioscoop te zien zijn.

Kijk jij ook erg uit naar een van deze films? Of misschien wel naar allemaal?

Bron 1 - 2 - 3 - 4