Beautyblog hypes – ben jij er gevoelig voor? 1

Als je al een aantal jaren beautyblogs volgt dan heb je al aardig wat ‘hype’ producten voorbij zien komen. Hiermee bedoel ik limited edition producten die uitkomen waar op dat moment echt iedereen over praat. Elke blogger en YouTuber vertelt je dat het product zo geweldig en uniek is dat je het echt móet hebben.

Chanel nagellak Chanel nagellak

Volgens mij volgde ik zelf nog geen beautyblogs toen Jade van Chanel helemaal hot was. Ik weet nog wel dat ik er in tijdschriften over las. Na Jade kwam Chanel met Particulière en Nouvelle Vague. Beide kleuren waren hot toen ze uitkwamen en je moest er snel bij zijn als je ze wilde hebben. Ik moet zeggen dat ik bij deze twee nagellakken niet echt beïnvloed werd door de hype want bij de allereerste promotiebeelden was ik er al verliefd op. Toen ze dus echt uitkwamen en de hype echt ontstond wist ik al dat ik ze wilde hebben. Toch zijn er na nog aardig wat Chanel nagellakken uitgekomen waar ik wel een beetje beïnvloed werd door de hype. Zo was er een gele kleur, Mimosa, die ook wel een beetje een hype veroorzaakte. Iedereen had hem en als je hem niet had dan moest je hem hebben. Ik was hier op dat moment wel gevoelig voor want het was echt een musthave kleur en hoe vaak kom je dat soort gele kleurtjes nou tegen zei ik tegen mezelf. Uiteindelijk besloot ik hem toch niet te kopen want hoe vaak draag ik nou gele nagellak? Uiteindelijk ben ik dus sterk gebleven en niet gezwicht voor de hype.

Urban Decay Naked

Een product wat ik wel gekocht heb door de hype is het Naked palette van Urban Decay. Ik weet nog dat Temptalia er een review over schreef en hij een A+ kreeg. ‘De kwaliteit is dus geweldig en de kleurenselectie ook, die moet ik hebben!’ En daarna begonnen de reviews en tutorials op YouTube. Al die meiden maakten de mooiste looks en het werd steeds meer bevestigd dat ik hier echt niet zonder zou kunnen leven (lekker dramatisch!). Ik moest hem echt hebben want de gedachte dat ik hem steeds overal tegen zou blijven komen en ik die mooie looks niet zou kunnen maken was ondraagbaar. Bovendien was het een van de eerste neutrale palettes. Niet dat er daarvoor geen neutrale palettes uitkwamen natuurlijk maar sindsdien schieten ze als paddestoelen uit de grond en heeft elk merk ze wel. Ook zou de samenstelling van kleuren in het palette uniek zijn. Het zou ideaal zijn om mee te nemen op vakantie. ‘Stel je voor dat ik op vakantie moet zónder dit palette?’ ‘Dan moet ik allemaal losse oogschaduws meenemen en ze zullen nooit zo perfect zijn als die in het Naked palette…’ Je snapt wel dat ik het Naked palette moest hebben en gelukkig was er toen nog een Sephora in Nederland en heb ik hem daar kunnen kopen.

Toevallig schreef ik laatst nog een artikel over het Naked palette, dat ik hem heel erg vaak gebruik en er nog steeds erg blij mee ben. Voor mij is dit dus zeker een goede aankoop geweest. Maar hoe vaak hoor je er nog mensen over? Na het Naked palette kwam de Naked 2 en nu is er zelfs de Naked 3. Ik begin door de vele reviews ook langzaam geïnteresseerd te raken in de Naked 3 maar ik twijfel.. Wil ik hem nog steeds als ik er niet meer wekelijks iets over zie of lees?

Marinelife

Marine Life Nog zo’n product wat toch wel een hype was is deze Marine Life highlighter/blush. Ook daar las ik overal en stond YouTube vol mee. In Amerika komen de producten natuurlijk eerder uit dus eerst beginnen de Amerikanen ermee, dan volgen meestal de Britten en dan komen de Nederlandse blogs. Uiteindelijk lees en hoor je dus vaak wekenlang mensen over hetzelfde product praten. Natuurlijk kan je het filmpje/artikel overslaan als je denkt ‘nu heb ik het allemaal wel gezien’. Maar bij mij werkt het vaak zo dat als ik eenmaal heel erg geïnteresseerd ben in een product, dan lees en kijk ik alles. Dan vraag ik me af hoe het weer bij die zal staan en of diegene net zo enthousiast zal zijn als de rest. Ik had de Marine Life ook heel graag gewild maar hij was te licht voor mij, ik wilde hem namelijk als blush. Seren heeft hem toen wel kunnen kopen. Maar net als bij de andere producten hoor ik hier nooit meer iemand over.

Een groot verschil zijn de zogenaamde ‘cult’ producten. Denk aan Orgasm blush van Nars. Daar praatten mensen vijf jaar geleden al over en nu nog steeds hoor ik regelmatig dat het een musthave is. Maar dat is dus geen limited edition product en als een product echt jaren zó populair is dan moet je het toch ook eigenlijk wel echt proberen als beautylover want dan moet er wel iets heel bijzonders aan zijn.

Ik denk dat ik tegenwoordig toch een stukje minder gevoelig ben voor hypes. Ik kijk meer naar wat echt bij me past en de dingen die ik echt gebruik. Gelukkig heb ik eigenlijk niet echt miskopen gedaan in het verleden en heeft een aankoop zoals het Naked palette juist alleen maar heel goed uitgepakt. Sowieso zijn het meestal ook wel hele mooie/goede producten, ze zorgen er niet voor niets voor dat zoveel mensen zo enthousiast zijn.

Ik ben wel benieuwd of jullie gevoelig zijn voor deze limited edition hypes? Als je iedereen erover hoort, ben je dan eerder geneigd een product te kopen? Laat het weten in de comments!