Beauty voor het slapen – mijn routine 1

Ik heb de laatste paar weken een echt beautyritueel van wat ik allemaal doe voor ik ga slapen. Ik vind het echt een lekker verwenmomentje en ik word er rustig van.

Als eerste gebruik ik altijd Lemony Flutter van Lush. Ik smeer het op de nagelriemen van mijn voeten en mijn handen en ik gebruik het ook op de droge plekjes onder mijn voeten. Ik heb gelukkig nooit last gehad van eelt maar ik heb wel wat droge plekjes op mijn voeten die wel een beetje ruw aan kunnen gaan voelen als ik het niet verzorg. Lemony Flutter is daar wat mij betreft echt ideaal voor want als ik de volgende ochtend wakker word zijn die droge plekjes altijd al zoveel zachter. Als ik nog andere droge plekjes heb, zoals op mijn ellebogen dan smeer ik die ook in maar  de laatste tijd heb ik daar gelukkig geen last van.

Beauty voor het slapen

Vervolgens smeer ik mijn voeten in met deze voetencrème van OPI. Soften uit de pedicure by OPI lijn. Deze crème ruikt zo ontzettend lekker, echt de lekkerste voetencrème die ik ooit geroken heb! De meeste voetproducten ruiken naar mint, omdat dat lekker verkoelend werkt. De meeste mensen vinden dat volgens mij ook heerlijk maar ik vind het echt helemaal niks. Die geur en dat tintelende gevoel dat die producten vaak geven, nee niks voor mij. Deze crème ruikt heel lekker zoet. Hij is me jaren geleden aangeraden toen ik een pedicure bij de Soap Treatment Store had gedaan. Sindsdien ben ik hem blijven gebruiken. Hij gaat ook echt heel lang mee. Voor mij is het alleen wat de geur betreft al een blijvertje. Ik ben namelijk al een tijdje op zoek naar andere voetencrèmes die geen muntgeur hebben maar ik heb ze tot nu toe nog niet kunnen vinden. Als jullie nog tips voor me hebben, graag!

Deze Soften crème is speciaal voor droge plekjes op je voeten. Ik weet eigenlijk niet of het de bedoeling is om hem alleen op je droge plekjes te gebruiken en er dan nog een andere voetencreme overheen te smeren maar ik smeer hem altijd over mijn hele voeten. Hij is wel echt voedend en hij maakt mijn voeten echt heel zacht. Hij is wat mij betreft wel te voedend om hem te gebruiken vlak voor je bijvoorbeeld je schoenen aantrekt want vlak na het aanbrengen zijn mijn voeten dan echt een beetje vettig dus dan zou ik gaan glijden in mijn schoenen. Niet wat ik wil natuurlijk! Ik moet ook zeggen dat als ik mijn voeten verzorg zoals ik hierboven heb beschreven, dus ‘s avonds met Lemony Flutter en daarna de OPI voetcrème, het voor mij ook echt niet nodig is om ze overdag ook nog in te smeren, want ze zijn dan gewoon lekker zacht en ik heb dan ook geen droge plekjes.

Beauty voor het slapen

De nagelriemen van mijn handen zijn dan inmiddels dus al ingesmeerd met Lemony Flutter en na een minuut of vijf is dat meestal wel goed ingetrokken. Daarna smeer ik ze dan nog in de Almond hand & nail cream van The Body Shop. Die trekt super snel in. Mijn handen zijn na het insmeren van mijn voeten met de OPI voetcreme namelijk altijd heel vettig maar op de een of andere manier zorgt deze handcreme ervoor dat dat ook gewoon verdwijnt. Mijn handen voelen dan gewoon lekker zacht aan maar totaal niet vettig.

Tot slot smeer ik mijn lippen in met de Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Heel soms sla ik het weleens een nachtje over maar dan heb ik de volgende dag gelijk heel veel last van velletjes op mijn lippen. Ze zeggen dat je lippenbalsems niet te vaak moet gebruiken omdat het verslavend werkt. Ik denk dat ik daar wel een beetje last van heb. Maar ik heb ook echt héél erg veel last van velletjes op mijn lippen, al vanaf ik klein was. Ik heb zelfs als ik ze goed verzorg nog wel wat kleine velletjes, ook met lipscrubben krijg ik ze niet helemaal weg. Ooit zei een MUA van M.A.C tegen me dat ik meer water moest drinken omdat je je lichaam dan van binnenuit voedt, maar ik drink nu echt heel veel water maar ik merk tot nu toe geen verschil. Het is gewoon iets waar ik last van heb en wat ik niet helemaal weg krijg. De Eight Hour Cream helpt wel heel erg goed trouwens, hij maakt mijn lippen heel zacht en de meeste velletjes verdwijnen ook echt als sneeuw voor de zon. Dit is wat mij betreft echt iets dat iedereen in huis zou moeten hebben, ik zou ik elk geval echt niet meer zonder kunnen!

Beauty voor het slapen

Nu ik het hier zo uitgebreid heb beschreven heb ik echt het gevoel alsof dit een anderhalf uur durend ritueel is maar ik denk dat ik niet langer dan een minuut of 5-10 bezig ben. Het werkt voor mij echt ontspannend en het voelt als verwennerij voor mezelf. Daarnaast heb ik nogal wat slaapproblemen. En het schijnt dat als je een echt ritueel hebt ‘s avonds, dat zou moeten helpen om sneller in slaap te kunnen vallen. Nou weet ik niet of dat echt zo werkt voor mij maar mijn handen, voeten en lippen zijn er in elk geval blij mee!

Heb jij ook zo’n ritueel voor je gaat slapen?