Beauty blender & Blendercleanser Solid 4

De beauty blender, rond 2010 was dit een ware hype in YouTube en Beautybloggerland. Hij sprak mij nooit zo aan. Sponsjes staan erom bekend dat ze vooral heel veel product opzuigen en dus helemaal niet zuinig zijn. En daarnaast was ik blij met de resultaten als ik mijn foundation met een kwast aanbracht. Een spons leek me ook gewoon helemaal niet handig.

Beauty Blender

De laatste tijd was ik juist niet meer helemaal tevreden als ik mijn make-up met mijn kwast aanbracht, het leek alsof het een beetje bleef liggen op mijn huid. Ik begon het dus steeds vaker met mijn handen aan te brengen, wat voor een heel mooi en natuurlijk resultaat zorgde. Maar een paar maanden geleden begonnen een paar YouTubers weer te praten over de beautyblender. En nu sprak hij mij opeens wel aan. Waarom weet ik niet, maar ik weet wel van mezelf dat ik soms wel een beetje bevooroordeeld kan zijn. Dat dingen me helemaal niet fijn lijken en als ik ze dan later toch gebruik vind ik ze vaak toch heel fijn.

Beauty Blender

Ik wilde de beautyblender in mei in Venetië kopen toen ik daar was, daar hebben ze namelijk een Sephora. Maar in geen van de filialen was hij nog op voorraad. In Nederland was hij al wel bij meerdere webshops te koop maar vlak nadat ik terugkwam van vakantie was hij ook te koop bij Douglas en toen ze daar ook nog een 20% kortingsactie hadden heb ik hem meteen besteld. Ik kocht hem samen in een pakket met de Solid Blendercleanser, ik kon me namelijk nog herinneren dat veel YouTubers daar jaren geleden ook erg enthousiast over waren.

Beauty Blender

Eigenlijk zou ik de beautyblender niet eens een spons moeten noemen. Er zijn namelijk heel veel dupes van gemaakt maar van alle reviews ben ik er nog nooit een tegenkomen waar werd gezegd dat hij écht kon tippen aan de beautyblender. Er werd namelijk altijd gezegd dat hij een aparte structuur heeft en anders is dan anders sponsjes. Daardoor zuigt hij dus ook niet zoveel make-up op als wat standaard sponsjes doen. Wat ook een belangrijk ding is waardoor hij weinig product opzuigt is het feit dat je hem nat moet maken voor je hem gaat gebruiken. Op de foto hierboven zie je de droge beautyblender.

Beauty Blender

Op deze foto heb ik de beautyblender nat gemaakt en hier kan je goed zien dat hij ook gelijk een stuk groter is geworden. De kleur is ook iets veranderd. Na het natmaken knijp ik hem een paar keer uit tot er geen water meer uit komt en dan breng ik mijn foundation aan. Ik dep de beautyblender dan over mijn gezicht en door het puntje kan hij ook heel makkelijk in alle hoekjes komen. Ik vond het wel een grappig gevoel de eerste paar keer, het voelt heel anders dan een kwast.

Beauty BlenderHelemaal zonder make-up

Beauty BlenderAlleen foundation en concealer aangebracht

Beauty BlenderComplete make-up

De Beautyblender brengt mijn foundation heel mooi gelijkmatig aan en het blijft ook absoluut niet op de huid liggen. Ik gebruik hem ook voor mijn concealer. Vooral de wat dekkendere cream concealers vind ik altijd heel vervelend aanbrengen maar met de beautyblender gaat dat wel heel makkelijk en het resultaat is erg mooi vind ik zelf. Ik heb eigenlijk echt een goed dekkende concealer nodig onder mijn ogen maar omdat ik dat zo vervelend aan vind brengen kies ik toch vaak voor een iets minder dekkende vloeibare concealer. Dus nu kan ik eindelijk mijn Bobbi Brown corrector & creamy concealer goed gebruiken.

Beauty BlenderBeauty Blender

De Solid Blendercleanser is zoals de naam al zegt een cleanser in een vaste vorm. Er zit ook een klein roostertje in de verpakking om de cleanser te laten uitlekken. Ik maak de Beauty Blender nat en veeg hem dan een paar keer over de solide cleanser. Hierna spoel ik de Beauty Blender af en ga hem zo helemaal af tot hij helemaal schoon is. In een paar minuutjes ben je klaar.

Ik heb de cleanser nu een paar keer gebruikt en ik ben echt heel erg onder de indruk! Hij maakt de beautyblender zo makkelijk en snel schoon. En alle bruine foundationvlekken verdwijnen compleet! Ik kan me voorstellen dat als je de beautyblender echt al heel lang gebruikt dat er dan uiteindelijk toch een paar vlekken op komen die echt niet meer weggaan, maar hopelijk kan ik dat voorkomen door hem gewoon heel goed regelmatig schoon te maken. Je kan de solid cleanser ook gebruiken om je kwasten mee schoon te maken.

Beauty Blender

Er zijn tegenwoordig allemaal verschillende Beauty Blenders. Ik heb de originele. Maar er is ook een witte, om je huidverzorging mee aan te brengen. Dan heb je nog een zwarte pro versie, die wordt aangeraden voor wanneer je donkere producten gebruikt. Er is ook een zwarte bodyblender, die je dus voor je lichaam kan gebruiken. Dan is er nog een paarse Royal Beauty Blender, maar het verschil tussen de Royal en Original kan ik niet ontdekken. En tot slot zijn er nog mini’s die perfect zijn om je concealer mee aan te brengen maar die ook heel handig zouden zijn om mee te contouren of highlighter aan te brengen. De mini’s zou ik nog wel uit willen proberen omdat die toch nóg een tikje fijner schijnen te werken voor concealer.

De Beauty Blender en de Solid Blendercleanser (30 ml) kosten beiden €19,95 per stuk. Maar je kan ook net als ik een set kopen, waar ze beiden in zitten en die kost €29,95.