Amerikaanse tv-series voor het nieuwe seizoen – deel1 1

Tv-serie freak als ik ben vind ik het altijd leuk om uit te zoeken welke series er komend seizoen weer op ons staan te wachten. Ik moet zeggen dat er aardig wat series tussen zitten die mij in eerste instantie erg aanspreken. Natuurlijk moet je altijd nog maar afwachten of de serie echt wat is want ik heb ook al regelmatig meegemaakt dat series mij van tevoren erg leuk lijken maar uiteindelijk toch tegen vielen. Maar goed, we hebben nu alleen de omschrijvingen en trailers waar we het mee moeten doen. Ik heb een aantal series uitgezocht waar ik in elk geval erg naar uit kijk. Het zijn allemaal series die dit najaar beginnen, later in het seizoen komen er ook nog wat leuke series maar die zijn voor nu nog erg ver weg.

Hostages is een dramaserie over dokter Ellen Sanders, zij is een chirurg die worstelt met een politiek complot wanneer haar familie word gegijzeld door de schurkerige FBI agent Duncan Carlisle. Ellen en haar gezin worden in hun eigen huis vastgehouden door Carlisle, een man die haar opdracht geeft om de president te vermoorden wanneer zij hem opereert. Hij handelt niet alleen maar heeft een team van handlangers, zijn zwager Kramer, de ex-militair Archer en de enige vrouw die last-minute aan het team is toegevoegd, Sandrine. Nu het leven van haar gezin op het spel staat heeft Ellen te maken met een heftig moreel dilemma om haar zelfingenomen man Brian, haar geheimzinnige dochter Morgan en haar niet zo onschuldige zoon Jake te redden. Hostages is vanaf 23 september te zien op CBS.

Bron

Agents of S.H.I.E.L.D. is gebaseerd op de organisatie van Marvel comics, S.H.I.E.L.D. Agent Phil Coulson stelt een heel selectieve groep samen van agenten van de wereldwijde politie organisatie genaamd S.H.I.E.L.D. Samen onderzoeken zij nieuwe, vreemde en onbekende zaken waarbij ze mensen beschermen tegen het onbekende. Agents of S.H.I.E.L.D. is vanaf 24 september te zien op ABC.

Bron

Dads is een comedyserie van o.a. Seth MacFarlane, die je vast wel kent van de film Ted en de serie Family Guy. Het gaat over twee succesvolle mannen, die al sinds hun kindertijd bevriend zijn, van wie hun relatief stabiele levens op zijn kop worden gezet wanneer hun vaders bij ze intrekken. Eli en Warner hebben samen een succesvol bedrijf in videospelletjes. Warner is getrouwd, heeft twee kinderen en een mooi huis. Ondanks zijn succes is hij nogal een zenuwpees, hij maakt zich constant
zorgen over dat zijn volgende salaris, zijn laatste zal zijn. Hij en Eli bedachten het idee voor hun bedrijf terwijl ze stoned waren op college, en Eli is sindsdien stoned gebleven. In tegenstelling tot Warner is Eli wat slordiger, hij is
niet bepaald moedig en ook zijn moraliteit laat te wensen over. Ook al zijn Warner en Eli op een ander punt in hun leven, ze zijn wel heel close, hun vriendschap is bijna als een huwelijk. Warners vader, Crawford, geeft meer geld uit dan hij heeft, maakt goed bedoelde grootse gebaren die hij zich eigenlijk helemaal niet kan veroorloven en waar Warner uiteindelijk voor moet betalen. Eli’s vader, David, is erg negatief ingesteld, hij is net zo gierig als dat hij humeurig is. David geniet van teleurstellingen en hij heeft zijn zoon daar ook altijd op voorbereid. Dads zal vanaf 17 september te zien zijn.

Bron

Once upon a time in wonderland gaat over Alice die een verhaal vertelt over een vreemd nieuw land dat zich aan de andere kant van een konijnenhol bevindt. Haar artsen denken dat ze ziek is en alles maar verzint en willen haar een behandeling geven waardoor ze alles zal vergeten. Alice lijkt er klaar voor om alles achter zich te laten, vooral de pijnlijke herinnering aan haar grote liefde en die ze voor altijd kwijt is, de knappe en mysterieuze Cyrus. Diep van binnen weet Alice dat deze wereld wel echt is en net op tijd komen Knave of Hearts en de White Rabbit haar redden. Met z’n drieen gaan ze door het konijnenhol naar dit Wonderland waar niets onmogelijk is. Once upon a time in wonderland is vanaf 10 oktober te zien.

Bron

Reign is een historisch verhaal over Mary Stuart, een jonge vrouw die ook wel bekend is als de koningin van Schotland. Als zij in Frankrijk aankomt met vier dierbare vriendinnen moet ze Schotlands strategische bondgenootschap veilig stellen door haar gearrangeerde verloving met de zoon van de Franse koning, prins Francis officieel te maken. Maar de verloving staat niet vast, het heeft meer te maken met politiek, religie en geheime agenda’s dan met liefde. Prince Francis is gefascineerd door Mary maar, zoals de meeste jonge mannen, wil hij zich nog niet vastleggen in een huwelijk. Toch, is de aantrekking tussen Mary en Francis eenmaal ontketend. Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken is daar ook nog Bash, Francis zijn knappe, valse halfbroer. Bash is zijn vaders favoriete zoon. Ook al weet Bash dat Francis de troonopvolger is en Mary’s beoogde echtgenoot, krijgt hij zelf ook gevoelens voor Mary. Francis moeder, koningin Catherine, ziet wat voor invloed Mary heeft op haar zoon en zijn halfbroer. Ze wendt zich tot haar adviseur, de ziener Nostradamus, die de koningin doodsbang maakt met zijn voorspelling dat een huwelijk met Mary Francis zijn leven zal kosten. Catherine is vastberaden om het
leven van haar zoon te redden, hoeveel anderen daar ook met hun leven voor moeten boeten. Als Mary erachter komt dat vijanden samenspannen om haar huwelijk te saboteren en zelfs haar leven in gevaar te brengen wordt ze zich bewust van andere duistere krachten. Er is een mysterieuze aanwezigheid in het kasteel, een gesluierd figuur die misschien wel haar onverwachte bondgenoot wordt. De eerste aflevering van Reign wordt op 17 oktober uitgezonden.

Bron

Na het schrijven van dit artikel heb ik extra veel zin in alle nieuwe series. Op basis van de trailers spreken de dramaseries mij eigenlijk het meeste aan. In trailers van comedyseries vind ik de grappen vaak een beetje flauw, vaak heeft dit ook ermee te maken dat je de context niet weet dus ik ga ze gewoon lekker bekijken. Wat helemaal fijn zou zijn is als deze series ook allemaal via Netflix te zien zullen zijn, fingers crossed!   Overmorgen komt er nog een tweede deel online met nog eens vier nieuwe series voor dit najaar. Naar welke van bovenstaande series kijk jij het meeste uit?